Vijesti 11.03.2016.

Moguće ukidanje stikera za registraciju

ČITANJE: 1 minuta
stiker
Savjet ministara BiH je na jučerašnjoj sjednici, na prijedlog Ministarstva komunikacija i transporta, donio odluku o imenovanju Radne grupe za procjenu mogućnosti ukidanja stikera za registraciju motornih vozila.

Savjet ministara je saopštio da će Radna grupa u idućih 60 dana procijeniti mogućnosti ukidanja stikera i prelaska na drugu metodologiju, koristeći pri tome iskustva zemalja EU i država u okruženju, te izvještaj dostaviti Savjetu.

Predsjedavajući Radne grupe je Zoran Andrić iz Ministarstva komunikacija i transporta, a članovi su predstavnici ministarstva i Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).

U IDDEEA su juče rekli da će ponoviti postupak nabavke unutrašnjih i vanjskih stikera, a nabavka će ponovo biti pokrenuta iduće sedmice.

– Mi smo postupak nabavke pokrenuli 11. januara. Rok za dostavu ponuda je bio 11. februar, ali u datom roku nije pristigla nijedna ponuda. Tako je 12. februara donesena odluka o poništenju postupka – rekli su u IDDEEA.

Dodali su da su, iako u prvom postupku nabavke nije pristigla nijedna ponuda, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama morali da ispoštuju žalbeni rok.

Savjet ministara juče je, između ostalog, utvrdio i Prijedlog zakona o obilježavanju malog oružja, lakog naoružanja i pripadajuće municije, s oznakom “E” kao svojevrsnom potvrdom određene usklađenosti s pravnom stečevinom Evropske unije u ovoj oblasti.

(Glas Srpske)