Vijesti 22.10.2018.

“MOJ SIN JE UBIJEN NA NAJSVIREPIJI NAČIN” Davor Dragičević pozvao dijasporu u SAD da traži istinu za Davida i ostalu djecu

ČITANJE: 2 minute

Oktobar je, 211. dan, sine, na tvom trgu. Hvala svima što stojite neumorno sa nama. Stvari na obdukcionom stolu, mrtvozornik nije našao kod Davida, rekao je Davor Dragičević, otac ubijenog mladića čije okolnosti smrti ni sedam mjeseci nakon zločina nisu poznate.

Davor je nabrojao imena visokorangiranih službenika MUP RS, ističući u prvi plan policijske “dačije” za koje Davor kaže da se mogu utvrditi gdje su bile u noći ubistva njegovog sina.

– Sve činjenice morate iznijeti, najodgovornije još niste priveli – poručio je Davor.

Uputio je pitanje međunarodnim institucijama da li će reagovati.

– Javno pozivam sve iz dijaspore u SAD. Pokrenite akciju, uputite apel kongresmenima, tražite istinu za Davida i ostalu djecu. Naš David, moj David je ubijen na najsvirepiji način u gradu Banjaluci – rekao je ogorčeni otac.

Dodao je kako su danas predata sva dokumenta. Poručio je onima koji dobijaju otkaze da obavezno uzmu bolovanje.

– Za 211 dana od nas niko nije napravio nijedan incident. Tužioci, nećete imati mira cijelog života. Do njih ne dopire nijedan vapaj sa ovoga trga na miran i dostojanstven način. Grupa “Pravda za Davida” sljedeće sedmice će biti registrovana, a kada dobijem pečat poručujem ubicama da ću ovdje praviti svoju državu. Pred zadnji veliki skup 5. oktobra imao sam pouzdanu informaciju da sam trebao biti likvidiran – rekao je Davor.

Puštena je još jednom pjesma “Klinac u getu”.

Daniela Ratešić iz grupe “Pravda za Davida” rekla je da su se oni koji premještaju ljude u druge gradove krše Ustav RS.

– Trebali bi da se zamisle oni koji potpisuju takva dokumenta ko će kasnije odgovarati, da li šef koji im je to naredio ili oni koji su potpisali. Dokazaćemo da su premještaji isključivo vezani za podršku grupi “Pravda za Davida” – poručila je Ratešićeva.

(Srpskainfo)