Momir ilić slomljene šake dao 10 golova!

Momir Ilic
Momir Ilić protiv PSŽ u Ligi šampiona odigrao je cijeli meč s polomljenom rukom i postigao 10 golova.

– Kažu da je dio kosti otpao, ali trpio sam – ističe bek Vesprema.

Srpski rukometaš Momir Ilić kaže  da je tek po završetku utakmice sa Pariz Sen Žermenom saznao da ju je cijelu odigrao s polomljenom šakom, iako se kobni pad na desnu, šutersku ruku dogodio u drugom minutu! To mu nije smetalo da postigne čak 10 golova i svoj Vesprem odvede do pobjede od 28:20 nad Parižanima, koji su najskuplji tim na svijetu.

Ljekarski pregled poslije meča utvrdio je čak da je Iliću otpao dio kosti, pa će u naredne četiri nedjelje morati da nosi gips.

Tokom utakmice nisam znao da sam slomio šaku. Boljelo je, ali ne toliko da ne mogu da izdržim. U rukometu vas uvijek nešto boli. Pobijedili smo, to je najvažnije. Poslije sam saznao da mi je čak i otpao dio kosti, ali već je sve bilo prošlo. Nijednog trenutka se nisam brinuo da li sam pogoršao stvari jer sam skoro cijeli meč igrao povređen, valjda je adrenalin odradio svoje – nonšalantno će Ilić.

Jedan od najboljih svjetskih rukometaša i nabolji strijelac Lige šampiona prošle godine zamalo je izbjegao odlazak pod nož.

Da sam otišao na operaciju morao bih najmanje šest nedjelja da nosim gips, ovako ću četiri. Razgovarao sam sa mnogo ljekara i tek onda odlučio kako ću da se liječim. Vidjećemo koliko dug oporavak mi slijedi. Stvar je otežana jer je to šuterska ruka, pa mora pažljivo da se tretira – kaže iznenađujuće smirenim tonom Ilić.

Igra se za zemlju, ne za selektora

Ilić ima jasnu poruku za Andreu Lekić, Sanju Damnjanović, Draganu Cvijić i golmana Katarinu Tomašević, naše najbolje rukometašice koje su odbile da igraju za reprezentaciju jer bojkotuju selektora Sašu Boškovića.

– Dovoljno su pametne i iskusne da znaju šta rade. Ne igra se za selektora, nego za grb i reprezentaciju. Nezadovoljni smo i u klubovima ponekad, ali ne podržavam takav stav. Bojkot je ružna riječ u sportu – jasan je Ilić.

Sad je skoro sasvim izvjesno da će kapiten srpske reprezentacije preskočiti Evropsko prvenstvo koje će od 15. do 31. januara biti održano u Poljskoj. Doduše, on je i prije ove teške povrede najavljivao mogućnost da se povuče iz državnog tima.

Prvo moram da se skoncentrišem na oporavak, poslije ćemo videti šta dalje. Ni zdrav nisam bio siguran hoću li se odazvati pozivu, ali ni povrijeđen ne želim da zatvorim mogućnost igranja na Evropskom prvenstvu. Pokušavam već dugo da se povučem, ali uvijek su tu neke nove ambicije. Jednom mora da se kaže ne, ali još nisam odlučio hoće li to biti sada. Ne želim da žurim sa odlukom -objašnjava Ilić.

Popularni Moša sad će imati vremena da na miru isprati nastup srpskih djevojaka na Svjetskom prvenstvu, a odgledao je prvi meč protiv Crne Gore.

– Odlično su počele, sve čestitke za remi sa Crnogorkama. Na pravom smo putu. To ne znači da već treba da očekujemo medalju. Moramo da shvatimo da je za ovako mladu ekipu svaki bod plus i svaka pobjeda je velika stvar – hvali Ilić koleginice.

(Informer.rs)

PAROVIMA TREBA VIŠE OD 2.500 KM U najavi veća finansijska pomoć za vantjelesnu oplodnju

Grad Banjaluka trebalo bi da poveća pojedinačne iznose za sufinansiranje procesa vantjelesne oplodnje koje dodjeljuje parovima na javnom konkursu. Iz gradskog budžeta godinama se sufinansira pokušaj vantelesne oplodnje, a parovima koji prirodnim putem ne mogu dobiti bebu dodjeljuje se jednokratna pomoć od 2.500 KM. Prijaviti se mogu žene do 42 godine starosti sa prebivalištem na

ANALIZA: Kako su po izbornim jedinicama raspoređene Nešićeve i Pavićeve pristalice u DNS-u?

Godinu dana nakon posljednjih opštih izbora, DNS preživljava najteže trenutke od osnivanja. Nekad čuvena “šestorka” unutar ove stranke, redom miljenici Marka Pavića, podijelila se u dva tabora, s dobrim izgledima da Nenad Nešić preuzme vođenje stranke, i pored svih protivljenja. Ako se desi suprotno, postaviće se pitanje daljeg opstanka DNS-a na politićkoj mapi RS. Krenimo

Smijeh i dječja pjesma na otvaranju “Snješkova”

U Dječijem pozorištu RS danas u 18 časova svečano je otvoreno “Snješkovo”. Vesela dječica sa svojim roditeljima uživali su u zabavi ali i u dobro poznatim likovima Snješka, Deda Mraza, ali i čarobnjaka Merlina i popularne Maše. Mališane je zabavljala vesela i raizgrana ekipa iz banjalučkog dječijeg hora “Vrapčići”. “Snješkovo” je, nakon sedam godina, po

SOCIJALISTI PREDLAŽU: Dragutin Škrebić kandidat za načelnika opštine Teslić

Opštinski odbor Socijalističke partije u Tesliću ne namjerava da ima pasivnu ulogu na lokalnim izborima iduće godine, o čemu svjedoči i objava SP na društvenim mrežama da za načelnika ove opštine predlažu Dragutina Škrebića, odnedavnog direktora Inspektorata Republike Srpske i ranijeg predsjednika Unije udruženja poslodavaca RS. Objavu prenosimo u cijelosti. “Dana 12. 12. 2019. godine