Mosad poslao delfina da špijunira Palestince

delfin

Pripadnici Hamasa uhvatili su delfina za koga izvori u Pojasu Gaze kažu da je na sebi imao kamere na daljinsko upravljanje i drugu opremu za špijunsku misiju u korist Izraela, navode izraelski mediji.

Životinju su uhvatili prije nekoliko nedelja u Sredozemnom moru pripadnici elitne Hamasove jedinice pomorskih komandosa, koji su se ubacivali u Izrael tokom prošlogodišnjeg rata između izraelske vojske i Hamasa.

Delfina špijuna je navodno poslao Izrael da donese snimke o obuci pripadnika Hamasa.

Palestinski list “Al Kuds” piše da je delfin privukao pažnju hamasovaca zbog  “sumnjivih pokreta”.

Oprema za špijuniranje nađena je kada je izvađen iz mora i provjeren.

Na njemu je takođe bila sprava koja može da ispaljuje harpune dovoljno velike da mogu da rane ili čak ubiju čoveka, prenose izraelski  mediji.

Ovo nije prvi put da se Izrael optužuje da koristi životinje kako bi špijunirao svoje neprijatelje.

Ranije je navodno slao ptice u špijunske operacije i ajkulu koja je ubila nekoliko turista u Egiptu 2010. godine.

Za nju je rečeno da radi za Mosad kako bi nanela štetu egipatskom turizmu.

Jedan orao proglašen je takođe za špijuna Mosada dvije godine kasnije.

Šta se desilo sa delfinom – špijunom i gde je sada, ne zna se, navodi izraelski ” Džeruzalem post”, niti su izraelski zvaničnici bilo šta komentarisali.

Hamas vjeruje da je Izrael koristio delfina da ili prati pomorske komandose, članove vojnog krila te organizacije Brigada al Kasam ili da cilja njihove operativce dok treniraju u moru, preneli su strani mediji.

“Njujork Post” piše da nije neoubičajno da se morski sisari koriste u te svrhe i precizira da SAD navodno imaju 85 delfina i 50 morskih lavova, koji su od 1960. godine korišćeni da lociraju mine i neprijateljske plivače.

Pomorski program za sisare, vredan 14 miliona dolara, navodno ima sedište u Svemirskom i pomorskom sistemu ratne komande u San Dijegu, prema pisanju “Biznis insajdera”.

(Agencije)

Maja Jovanović (DNS) novi načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj u banjalučkoj Gradskoj upravi

Na današnjoj redovnoj 38. sjednici Skupštine grada Banja Luka Maja Jovanović imenovana je za novog načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, a nakon što je položila svečanu zakletvu završeno je zadnje skupštinsko zasjedanje ove godine. „Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i želim da zajedničkim snagama u našem gradu poboljšamo kvalitet života svih

Kakvo vrijeme očekuje Banjalučane u novogodišnjoj noći?

Građani najvećeg grada Srpske se uveliko spremaju za novogodišnju noć, a pored zabave koju obećavaju mnogobrojni banjalučki restorani i kafići, sugrađani, ali i gosti, u najveselijoj noći u godini mogu uživati i na otvorenom, to jeste na Trgu Krajine, gdje su najavljeni koncerti poznatih grupa i pjevača.

Budžet Banjaluke 150 miliona KM

Prijedlog budžeta grada za 2020. godinu iznosi 150 miliona KM, od čega će 33 miliona KM biti izdvojena za kapitalne investicije, rečeno je danas na sjednici Skupštine grada, posljednjoj sjednici ove godine, a pred odbornicima je bio dnevni red od 78 tačaka.

DOPIS: 40 funkcionera DNS-a traži da ministar bude Rodić, Pavić ne odustaje od Aćimovića

Grupa članova Predsjedništva i Glavnog odbora DNS, predsjednika opštinskih odbora, članova organizacije mladih i organizacije žena ove stranke, planiraju da pošalju dopis predsjedniku stranke Marku Paviću, u kojem će zatražiti da povuče kandidaturu Draška Aćimovića za ministra u Savjetu ministara BiH. U dopisu, koji je u posjedu Srpskainfo, a potpisalo ga je više od 40

TENISKO ČUDO IZ GRADIŠKE: Tea Kovačević (9) pobijedila na turniru u Majamiju, najbolja među 2.000 juniora

Devetogodišnja Tea Kovačević iz Gradiške pobjednik je prestižnog i najkvalitetnijeg svjetskog teniskog turnira za mlađe juniore u Majamiju, na Floridi. Ona je sinoć, kako javlja njen trener i otac Marko Kovačević, u finalu savladala vršnjakinju iz Rumunije Jasminu Marie Stroe rezultatom 2:0, u setovima 6:0, 6:0. Za četiri dana izvanredna Tea je ostvarila pet ubjedljivih

U Banjaluci i Brčkom oduzete cigarete i duvan vrijedni 60.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli 7.350 paklica cigareta i 166 kilograma duvana na tržnici u Banjaluci i na području Brčko distrikta, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 60.000 KM, saopšteno je iz UIO BiH.