Svijet 28.09.2020.

Moskva pozvala na momentalni prekid vatre

ČITANJE: 1 minuta

Rusija je pozvala danas Jermeniju i Azerbejdžan da momentalno prekinu sukobe u Nagorno-Karabahu i pokažu maksimalnu uzdržanost u ovoj krizi.

“Pozivamo obje strane, spoljne i unutrašnje, da požažu maksimalnu uzdržanost, uključujući retoriku. Nephodno je biti oprezan što je moguće više da bi se momentalno postigao prekid vatre i ostvario povratak za pregovarački sto”, rekao je novinarima zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko.

Ruski predsjednički portparol Dmitrij Peskov rekao je da je Moskva u bliskom kontaktu sa Ankarom povodom tenzija u tom regonu, prenio je “Sputnjik”.

“Ministarstvo spoljnih poslova juče je bilo u kontaktu sa Ankarom. Dakle, ruska strana održava potpuni kontakt”, rekao je Peskov novinarima na pitanje da li ruski predsjednik Vladimir Putin planira da razgovara telefonom sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Sukobi između Azerbejdžana i Jermenije izbili su juče, a Jerevan i Baku se međusobno optužuju za izazivanje neprijateljstava. Azerbejdžan je proglasio djelimičnu mobilizaciju, a Jermenija potpunu.

(Srna)

Oznake: Moskva