Most u Priječanima do kraja oktobra?

most Prijecani

most Prijecani

Rok za izgradnju mosta u mjesnoj zajednici Priječani produžen je do 31. oktobra.

Iako je  prvobitni plan bio da most bude završen  u septembru, izvođač radova preduzeće “Niskogradnja” zatražilo je produženje roka, koje mu je investitor projekta Javna ustanova “Vode Srpske” i odobrila.

Načelnik  Odjeljenja za komunalne, stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković  obišao je danas lokaciju na kojoj se gradi most  i sa predstavnicima izvođača radova razgovarao o dinamici radova.

– Danas smo izašli na teren da se upoznamo sa dinamikom radova, jer je grad u ovom projektu u svojstvu nadzornog organa koji prati realizaciju ugovora- ističe Novaković.

On kaže da su gotovo svi radovi na samom terenu gotovi i da su počele pripreme za radove na konstrukciji mosta.

– Očekujemo da već u petak, 21. avgusta, dobijemo dinamičke planove kako bismo mogli da pratimo realizaciju poslova. Nadamo se, a o tome smo obavijestili i izvođača radova, da će ovaj dinamički plan biti ispoštovan i da će do ugovorenog roka most biti u funkciji- zaključuje Novaković.

Vrijednost radova je oko 400.000 KM, a novi projektovani most je ukupne dužine 120 metara, od čega je glavni raspon 108, a pristupne rampe 12 metara. Širina mosta je 1,7 metara.

Most u Priječanima je uništen u poplavama u maju prošle godine.

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba

“BIO JE SMAK SVETA”: Matija Bećković govorio poeziju u NUB RS

U Banjaluci je održano veče akademika Matije Bećkovića o temi “Bio je smak sveta”, što je i naziv njegove knjige novih i izabranih pjesama. Bećković je uoči ove večeri citirao za Srnu dio naslovne pjesme: “Bio je smak sveta, a mi smo od smaka mislili da je provala oblaka, od sudnjeg dana da je nepogoda,

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog