Vijesti 18.08.2015.

Most u Priječanima do kraja oktobra?

ČITANJE: 1 minuta

most Prijecani

Rok za izgradnju mosta u mjesnoj zajednici Priječani produžen je do 31. oktobra.

Iako je  prvobitni plan bio da most bude završen  u septembru, izvođač radova preduzeće “Niskogradnja” zatražilo je produženje roka, koje mu je investitor projekta Javna ustanova “Vode Srpske” i odobrila.

Načelnik  Odjeljenja za komunalne, stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković  obišao je danas lokaciju na kojoj se gradi most  i sa predstavnicima izvođača radova razgovarao o dinamici radova.

– Danas smo izašli na teren da se upoznamo sa dinamikom radova, jer je grad u ovom projektu u svojstvu nadzornog organa koji prati realizaciju ugovora- ističe Novaković.

On kaže da su gotovo svi radovi na samom terenu gotovi i da su počele pripreme za radove na konstrukciji mosta.

– Očekujemo da već u petak, 21. avgusta, dobijemo dinamičke planove kako bismo mogli da pratimo realizaciju poslova. Nadamo se, a o tome smo obavijestili i izvođača radova, da će ovaj dinamički plan biti ispoštovan i da će do ugovorenog roka most biti u funkciji- zaključuje Novaković.

Vrijednost radova je oko 400.000 KM, a novi projektovani most je ukupne dužine 120 metara, od čega je glavni raspon 108, a pristupne rampe 12 metara. Širina mosta je 1,7 metara.

Most u Priječanima je uništen u poplavama u maju prošle godine.