Vijesti 12.06.2022.

Mostarac tijelom zaustavio ulazak automobila u UNESCO zonu

ČITANJE: 1 minuta

Jedan aktivista u Mostaru legao je na kaldrmu kako bi spriječio ulazak automobila koji je uklonio prepreku za ulazak u staro jezgro grada, odnosno UNESCO zonu.

On je u svojoj namjeri bio odlučan, a što se može vidjeti na fotografijama koje su Objavljene na Facebook stranici Žućo.

“Naš aktivist odlučan u nakani zabrane ulaska automobilima u staru gradsku jezgru, u UNESCO zonu, u kasnim poslijepodnevnim satima svojim tijelom zapriječio je automobilu koji je uklonio fizičku zapreku prolazak na kaldrmu!

Nećeš proći, nećeš moći…”, navedeno je u opisu ispod fotografija.

Takođe su naglasili da se nadaju kako će nadležni konačno shvatiti o čemu se ovdje radi.

Naglašavaju da već mjesecima upozoravaju kako nadležni moraju riješiti ulazak automobila u zaštićenu UNESCO zonu jer električni stubići navodno nisu u funkciji, te naveli da se juče desio i svojevrsni incident u blizini ulaska u Tabhanu.

“Naš aktivist koji se zadesio na licu mjesta poslao nam je fotografije koje ponovno opominju jer nadležni i njihov nerad proizvode ovakve scene kojih će biti sve više i više, jer tamo gdje se ne poštuje zakon, tu vlada anarhija i samovlašće…”, napisali su u opisu fotografije.

Na fotografijama se može vidjeti da su građani na jednom dostavnom vozilu sprejom ispisali poruku “Gazim po UNESCO zoni”.

(E.M)