Magazin 23.04.2018.

MOTO SAJAM Stunt vožnje, moto defile, izbor najboljeg motora i moto kluba…

ČITANJE: 2 minute

U sklopu ovogodišnjeg drugog po redu Moto Festa u organizaciji MK Stršljen, na banjalučkoj tvrđavi Kastel biće održan Moto sajam koji će i ove godine na jednom mjestu okupiti najpoznatije svjetske moto brendove: „Ducati“, “Yamaha”, “BMW”, “Moto Guzzi”, “Polaris”, “CF moto”, “Gilera”, “Aprilia”, “Piaggio”, “Vespa”, kao i izlagače i proizvođače prateće moto opreme.

Radno vrijeme sajma u petak (25.05.) biće od 12:00 do 19:00, a u subotu (26.05.) od 10:00 do 19:00. Cijena ulaznice je 3 KM, a ulaz za sve bikere je besplatan. Svoje učešće na ovom događaju već sada je potvrdio veliki broj bikera iz cijelog regiona, pa se očekuje da će u toku ova dva dana banjalučkim ulicama prodefilovati između 3000 i 4000 motora.

U okviru dnevnog programa Moto Festa 2018 osim posjete Moto sajmu posjetioci će biti u prilici da uživaju u brojnim drugim sadržajima, kao što su stunt vožnje, moto defile, izbor najboljeg motora i moto kluba…

Osnovni cilj Moto Festa je razvoj i promocija moto sporta, ali i moto turizma u gradu na Vrbasu. Bitno je napomenuti da je moto turizam posljednjih godina u velikoj ekspanziji u cijelom svijetu, te da je u skladu sa razvojem izdvojen i kao posebna kategorija u turističkoj privredi. Upravo odražavanje ovakvih događaja značajno doprinosi i razvoju ovog vida turističke ponude.

Uz podršku Grada Banjaluka, Moto Fest je ove godine uvršten u program obilježavanja Dana Grada „Proljeće u Banjaluci“.

Za večernji program i najbolji provod bikera na Kastelu i ove godine pobrinuće se odlični regionalni, ali i svjetski bendovi. U Banjaluku nam stiže Che Sudaka, a riječ je o fenomenalnom bendu iz Španije čiji su ritam i atmosfera slični sastavu Manu Chao.

Pored njih u petak (25.05.) nastupaju: Hladno pivo, Let 3, Daddy Cool i Kanda, Kodža i Nebojša. Za odličan nastavak zabave u subotu (26.05.) pobrinuće se: Zabranjeno pušenje, Brkovi, Daddy Cool i DLM.

Ulaznice za koncertni program su u prodaji, preko prodajnog sistema kupikartu.ba, a od srijede 25.04. ulaznice će biti u prodaji i na Trgu Krajine. Cijena dnevne ulaznice je 7 KM, a dvodnevne 10 KM. Ulaz za bikere je besplatan.

Za sve one ljubitelje dvotočkaša koji dolaze iz ostalih dijelova RS/BiH i inostranstva, organizator MK Stršljen omogućio je smještaj u festivalskom kampu, koji će biti lociran pored zidina Kastela, a u ponudi je i smještaj u banjalučkim hotelima, motelima, hostelima koji je dostupan na zvaničnoj stranici Moto festa u kategoriji „smještaj“ – http://motofestbl.com/#smjestaj