Vijesti 26.10.2021.

Movember 2021: “Filijev brk” – Priznanje za najbolje brkove!

ČITANJE: 2 minute

Tradicionalno priznanje za najbrkove, koje svake godine u Banjaluci u okviru obilježavanja Movembera – mjeseca muškog zdravlja, dodjeljuje neformalno udruženje građana „Superbrke“, od sada će nositi naziv „Filijev brk“ u čast tragično preminulom prijatelju, humanitarcu i koosnivaču pokreta Movember u Banjaluci,  Filipu Jakovljeviću.

Takođe, zaštitno lice ovogodišnjeg Movembera biće upravo Filip jer kako „Superbrke“ ističu on i jeste bio najprepoznatljiviji lik tokom svih devet godina koliko se već u okviru banjalučkog Movembera organizuje izbor za najbrkove.

„Filip je bio Movember i glavni kreativac. Izuzetno nam je teško što nas je prerano napustio i mi na ovaj način želimo da on uvijek bude tu sa nama, jer svojom dobrotom i humanosti zadužio je sve nas. Zbog toga želimo da ove, a i svake naredne godine nastavimo sa organizacijom jer znamo koliko je bio ponosan kada pomognemo nekome“, rekao je Zoran Šišić, član neformalnog udruženja građana „Supebrke“.

„Superbrke“ i ove godine pripremaju niz aktivnosti tokom mjeseca novembra koji je posvećen muškom zdravlju i borbi protiv karcinoma testisa i prostate. Pored humanitarnog cilja i prikupljanja sredstava za oboljele osobe koji su u teškoj finansijskoj situaciji u fokusu je i edukacija. Naime u saradnji sa organizacijom SaMSIC i Unijom studenata Republike Srpske u narednim sedmicama sprovodiće se različite edukativne aktivnosti za brucoše Univerziteta u Banjoj Luci.

Studenti medicine će održati predavanja na Medicinskom, Mašinskom, Ekonomskom i Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, a teme će biti samopregled dojke, samopregled testisa, Movember i Pink October, a cijela edukativna aktivnost je dio projekta “Zdravorast” koji podržava Ministarstvo porodice, omladine i sporta.

„Superbrke“ planiraju tokom novembra realizovati još mnogo sadržaja, a sve možete pratiti i na Facebook i Instagram stranicama, kao i na web sajtu.

 

Oznake: Movember