Magazin 28.11.2018.

MOVEMBER ULAZI U ZAVRŠNICU “Superbrke” vas pozivaju na fotografisanje portreta i aukciju fotografija

ČITANJE: 1 minuta

Neformalno Udruženje građana “Superbrke” u četvrtak 29. novembra u banjalučkom kafeu Pause organizuje kolektivno fotografisanje svih brka koji žele da njihova fotografija bude na aukciji na završnoj zabavi ovogodišnjeg Movembera.

Banjalučki fotograf Vedran Ševčuk Alf će biti zadužen za fotografisanje, a svi oni koji budu fotografisani automatski će učestvovati u takmičarskom dijelu izbora za najbrku.

– Pozivamo sve koji žele da nas podrže da dođu na kolektivno fotografisanje portreta kao i na završnu žurku u kafe Pause 30. novembra kada će tročlani žiri izabrati najbrku. Aukcijom fotografija želimo kao i prethodnih godina da popunimo popularni “Brkin fond” koji ćemo po završetku akcije uplatiti Imsirović Ernadu iz Doboja i Rajilić Slavku iz Novog Grada – rekao je iz neformalnog Udruženja građana “Superbrke” Zoran Šišić.

Predsjednik žirija će biti banjalučki glumac Ljubiša Savanović koji je prije mjesec dana osvojio nagradu “Zoranov brk” za ulogu Drage Ćuka u predstavi “Naši dani” na 27. po redu festivalu Dani Zorana Radmilovića u Zaječaru.

Movember Banja Luka je podržan i prepoznat od strane asocijacije Evropskih liga protiv raka sa sjedištem u Briselu, koji su nosioci promocije Evropskog kodeksa protiv raka.

Takođe akciju je prepoznao Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske, Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske “SaMsic”, Sberbanka, HO Budimo ljudi, Gradsko pozorište Jazavac, agencija Support, Futrolica, štamparija Vilux, Specijalistički centar Avala, Alfalab laboratorije, Vespa cafe, Antonio trade i klinika Estetik koja je obezbjedila besplatne ultrazvučne preglede do kraja godine.

Podsjećamo, neformalno Udruženje građana “Superbrke” šestu godinu zaredom organizuju humanitarnu akciju Movember koji ima za cilj podizanje svijesti o muškim bolestima raku testisa i prostate.