“MOZAIKU” MEDALJA ZASLUGA ZA NAROD Povjerenje građana davno su stekli, a sada im je dodijeljeno i zvanično priznanje

Povodom obiljžavanja Dana Republike, na osnovu odluke predsjednice Srpske Željke Cvijanović, Medaljom zasluga za narod u oblasti humanitarnog rada odlikovano je Udruženje građana “Mozaik prijateljstva” iz Banjaluke.

Ovo udruženje Banjalučanima je već dobro poznato jer od 2004. godine kroz javnu kuhinju “Obrok ljubavi” vrijedno pomaže ugrožene sugrađane. Zbog nesebičnog rada povjerenje građana davno su stekli, a sada im je i zvanično dodijeljeno priznanje za dugogodišnje zalaganje.

– Srećni smo i ponosni, ne zbog same nagrade, već što smo uspjeli povezati narod sa narodom, da jedni pomažemo drugima. Emotivno je što čak i oni koji nemaju mnogo ipak razmišljaju kako za praznike da donesu nešto sugrađanima koji nemaju baš ništa – ponosan je predsjednik Udruženja Miroslav Subašić.

“Mozaik” je prošle godine uredio i otvorio prvo javno kupatilo u gradu i humanitarnu šivaonicu, te dnevni centar “Bakin kutak”. Već tradicionalno za zimske praznike organizuju novogodišnji i božićni ručak, kada za dan ugoste oko 300 građana. Udruženje ima dvadesetak aktivnih volontera, ali i još mnoge koji rado pomažu kako im vrijeme dozvoljava.

Odlikovanje i horu “Vrapčići”

Dječijem horu “Vrapčići” iz Banjaluke dodijeljen je Orden Njegoša drugog reda za izvanredne uspjehe i nagrade ostvarene na dječijim festivalima u zemlji i inostranstvu, kao i za njegovanje dječjeg horskog pjevanja, a povodom 25 godina postojanja.

(Srpskainfo)

DODIK: SDA izigrala načelni dogovor

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Istočnom Sarajevu da je SDA izigrala raniji načelni dogovor i da je SNSD ponovo izigran od Bošnjaka kada je riječ o formiranju vlasti na nivou BiH. “Formirali smo Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i Kolegijum Doma. SDA je tu utrpala svoje kandidate, a onda su pobjegli

Fudbaleri Borca krenuli sa pripremama, čeka se Boateng

Prozivci u Fudbalskom klubu Borac koju je obavio trener Darko Vojvodić prisustvovala su 34 igrača, među kojima su i novajlije iz Voždovca Aleksandar Mirković i Aleksandar Pajčin koji se u banjalučkom prvoligašu nalaze na probi. 

ISKORISTITE NEODOLJIVU M:TEL PONUDU: HBO sadržaji za hladne januarske dane

Najbolji odmor nakon novogodišnjih tulumarenja, upravo je onaj koji ćete provesti u svom domu uz dobre filmove i serije. A za vaše potpuno uživanje ispred TV ekrana pobrinuo se i m:tel sa svojom aktuelnom ponudom za nove i postojeće korisnike TV Paketa – besplatan HBO dodatni paket koji možete da aktivirate do kraja januara i