Magazin 09.01.2019.

“MOZAIKU” MEDALJA ZASLUGA ZA NAROD Povjerenje građana davno su stekli, a sada im je dodijeljeno i zvanično priznanje

ČITANJE: 1 minuta

Povodom obiljžavanja Dana Republike, na osnovu odluke predsjednice Srpske Željke Cvijanović, Medaljom zasluga za narod u oblasti humanitarnog rada odlikovano je Udruženje građana “Mozaik prijateljstva” iz Banjaluke.

Ovo udruženje Banjalučanima je već dobro poznato jer od 2004. godine kroz javnu kuhinju “Obrok ljubavi” vrijedno pomaže ugrožene sugrađane. Zbog nesebičnog rada povjerenje građana davno su stekli, a sada im je i zvanično dodijeljeno priznanje za dugogodišnje zalaganje.

– Srećni smo i ponosni, ne zbog same nagrade, već što smo uspjeli povezati narod sa narodom, da jedni pomažemo drugima. Emotivno je što čak i oni koji nemaju mnogo ipak razmišljaju kako za praznike da donesu nešto sugrađanima koji nemaju baš ništa – ponosan je predsjednik Udruženja Miroslav Subašić.

“Mozaik” je prošle godine uredio i otvorio prvo javno kupatilo u gradu i humanitarnu šivaonicu, te dnevni centar “Bakin kutak”. Već tradicionalno za zimske praznike organizuju novogodišnji i božićni ručak, kada za dan ugoste oko 300 građana. Udruženje ima dvadesetak aktivnih volontera, ali i još mnoge koji rado pomažu kako im vrijeme dozvoljava.

Odlikovanje i horu “Vrapčići”

Dječijem horu “Vrapčići” iz Banjaluke dodijeljen je Orden Njegoša drugog reda za izvanredne uspjehe i nagrade ostvarene na dječijim festivalima u zemlji i inostranstvu, kao i za njegovanje dječjeg horskog pjevanja, a povodom 25 godina postojanja.

(Srpskainfo)