Vijesti 16.03.2017.

Mrđa priznao batinanje mladića zbog 70 KM

ČITANJE: 2 minute

Ognjen Mrđa (29) iz Banjaluke priznao je krivicu u Okružnom sudu za iznudu i premlaćivanje Davora Malića (26) zbog 70 maraka, koliko mu je žrtva dugovala.

Sudsko vijeće, kojem je predsjedavala sudija Snježana Kudrić, prihvatilo je priznanje, a presuda će biti izrečena u danas.

Prije priznanja svjedočio je oštećeni Malić, koji je rekao da ne traži krivično gonjenje Mrđe, niti nadoknadu štetu za pretrpljeni bol i strah, jer mu je optuženi već namirio.

– Poznajemo se dugo godina i nismo imali većih sukoba. To veče kada se sve desilo Mrđa je bio pijan. Nije tačno da me je bacio u kanal i Vrbas, kako su neki mediji ranije objavili. Ne tražim od njega ništa sada – rekao je Malić.

Mrđa je istakao da se kaje za sve što je uradio i obećao da to više neće ponoviti.

Njegov advokat Darko Kremenović zatražio je da on bude blaže kažnjen i pušten iz pritvora nakon izricanja presude.

– Nesporno je da je on osuđivan, ali ranije presude se vežu i za Malića, koji je višestruki povratnik u kriminal. On je mom branjeniku prodao ukradeni telefon, zbog čega je Mrđa osuđen za prikrivanje. U drugom slučaju radi se o sukobu i Mrđa je osuđen za nanošenje lakih povreda Maliću, koji je na sudu rekao da oni nisu imali većih sukoba. Da nije bilo Malića, Mrđa vjerovatno ne bi bio ni osuđivan – kazao je Kremenović.

Tužilac Dalibor Vrećo nije se protivio ukidanju pritvora nakon izricanja presude Mrđi. Zatražio je da on bude osuđen u skladu sa zakonskim odredbama.

Prema optužnici, Mrđa je 18. novembra prošle godine napao Malića iza kafića “Dabl L” te ga strpao u gepek svog BMW-a i odvezao u naselje Ponir, gdje ga je skinuo golog, pretukao i bacio niz brdo. Navodi da je to uradio u namjeri da utjera dug od 70 maraka. Zajedno s njim u tome je učestvovao Andrej Pravdić, protiv koga istraga nije okončana.

Malić je hapšen krajem januara ove godine zbog podmetanja požara u kafe-baru “Med”.

Sud odbio sporazum

Ognjen Mrđa bio je zaključio i sporazum o priznanju krivice sa banjalučkim Okružnom tužilaštvom. Prema tom sporazumu, bilo je predviđeno da bude osuđen na dvije godine zatvora.

Međutim, nakon razmatranja Okružni sud Banjaluka odbio je ovaj dokument.

(Glas)