Mrkonjićki naftaši ušli u Novu banku

Pored Mladena Milanovića Kaje još dva privrednika iz Mrkonjić Grada kupila su akcije Nove banke. Preduzeće „Gas Petrol“ postalo je treći najveći pojedinačni akcionar banke. Milan Radović i zvanično je izbrisan sa liste akcionara.

Prema podacima sa Banjalučke berze, mrkonjićki „MG Mind“ Mladena Milanovića trenutno ima 20,8 odsto akcija Nove banke, a slijedi ga banjalučki “Respect plus“ Sladomira Đurića sa 9,6 odsto akcija.

„Gas Petrol“ Mrkonjić Grad kupio je 7,2 odsto akcija. Prema evidenciji APIF-a ovo preduzeće ima tri benzinske pumpe, dvije u Banjaluci i jednu u Laktašima. Kao vlasnici „Gas Petrola“ navode se Zoran Podraščanin i Siniša Boškan.

„Gas Petrol“ ima i 5,2 odsto akcija u banjalučkoj „Čistoći“ u kojoj je većinski vlasnik Mladen Milanović.

Podraščanin je odavno u biznisu s Milanovićem, pa je bio i jedan od investitora koji su dokapitalizovali nekadašnje „Bobar osiguranje“, sadašnje „Atos osiguranje“, u kojem je takođe većinski vlasnik bio Milanović, a koje je prodato Grawe osiguranju za 23 miliona KM.

„Gas Petrol“ pojavljivao se kao organizator i kao vlasnik konja u takmičenjima poznatim kao „štraparijade“.

Na aukciji danas prodat milion akcija Nove banke

Nakon nekoliko blok poslova, redovnog prometa i jedne aukcije akcijama Nove banke u posljednjih mjesec dana, danas je predmet prodaje bilo blizu milion akcija po početnoj cijeni od 0,70 KM po akciji.

„Na aukciji za paket akcija emitenta Nova banka Banjaluka prometovano je 982.731 akcija po cijeni od 0,70 KM, u ukupnoj vrijednosti od 687.911 KM“, saopšteno je iz Banjaluče berze.

Od akcija na standardnom berzanskom tržištu najveći promet danas je ostvaren sa akcijama Nove banke. Trgovalo se u iznosu od 54.100 KM, po prosječnoj cijeni od 0,541 KM, čime je ostvaren rast u odnosu na prošlo trgovanje za 0,19 odsto.

(Capital)

NOVI SIMBOLI BANJALUKE U toku pripreme za realizaciju tri međunarodna arhitektonska konkursa

Međunarodni arhitektonski konkursi putem kojih će se definistati izgled kongresno konferencijske dvorane, mosta u Docu, te centralnog područija grada biće objavljeni do kraja februara. Radi se o projektima koji bi trebali s jedne strane da omoguće da Banjaluka dobije reprezentativne objekte koji će biti njeni simboli, a s druge strane da obezbijede privredni i turistički

DODIK: SDA izigrala načelni dogovor

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Istočnom Sarajevu da je SDA izigrala raniji načelni dogovor i da je SNSD ponovo izigran od Bošnjaka kada je riječ o formiranju vlasti na nivou BiH. “Formirali smo Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i Kolegijum Doma. SDA je tu utrpala svoje kandidate, a onda su pobjegli

Fudbaleri Borca krenuli sa pripremama, čeka se Boateng

Prozivci u Fudbalskom klubu Borac koju je obavio trener Darko Vojvodić prisustvovala su 34 igrača, među kojima su i novajlije iz Voždovca Aleksandar Mirković i Aleksandar Pajčin koji se u banjalučkom prvoligašu nalaze na probi. 

ISKORISTITE NEODOLJIVU M:TEL PONUDU: HBO sadržaji za hladne januarske dane

Najbolji odmor nakon novogodišnjih tulumarenja, upravo je onaj koji ćete provesti u svom domu uz dobre filmove i serije. A za vaše potpuno uživanje ispred TV ekrana pobrinuo se i m:tel sa svojom aktuelnom ponudom za nove i postojeće korisnike TV Paketa – besplatan HBO dodatni paket koji možete da aktivirate do kraja januara i