Biznis 23.11.2015.

m:tel nastavlja sa podrškom školarcima: Pridružite se online adresaru osnovnih škola u BiH

ČITANJE: 2 minute
skole-2_0
Nakon što je nagradila najuspješnije škole učesnice projekta “Škole 2.0”, kompanija m:tel i dalje nastavlja da podržava osnovne škole širom BiH pod sloganom “Svakoj školi treba njeno parče web-a”, a ovoga puta riječ je o svojevrsnom online adresaru škola.

Naime, tokom projekta “Škole 2.0”, kompanija m:tel je svim bh. osnovnim školama pružila priliku da uz pomoć učenika besplatno pokrenu zvanične školske sajtove, te je za potrebe projekta aktiviran i zvanični sajt akcije www.osnovneskole.ba, na kojem se sada nalazi i sekcija adresara bh. osnovnih škola.

Ideja je da se na jednom mjestu nađu sve relevantne informacije vezane za ove obrazovne ustanove, a u adresaru sajta se već nalazi preko 60 škola koje su učestvovale u projektu “Škole 2.0”, te kompanija m:tel koristi ovu priliku i poziva ostale osnovne škole u BiH da se priključe akciji kreiranja ovog online adresara.

Dovoljno je samo otići na adresu www.osnovneskole.ba, te u sekciji “Adresar” pronaći opciju “Dodaj školu u adresar”, a zatim i unijeti sve potrebne podatke, nakon čega će vaša škola naći u adresaru projekta “Škole 2.0”. Na ovaj način osnovne škole i njihovi učenici vrlo lako mogu provjeriti kakve su aktivnosti njihovih kolega na web-u, stupiti u kontakt s njima i eventualno ostvariti saradnju.

Podsjetimo, u sklopu projekta, kompanija m:tel je svim učesnicama obezbijedila besplatan hosting i domen na dvije godine, kao i direktnu mentorsku podršku tokom trajanja akcije “Škole 2.0”. Odlukom stručnog žirija kompanije m:tel, škole čiji su učenici izradili najbolje sajtove su nagrađene laptop uređajima.

OŠ “Sokolac” iz Sokoca odnijela je nagradu za najbolje dizajniran sajt, za funkcionalnost je nagrađen tim OŠ “Safvet-Beg Bašagić” iz Visokog, dok je banjalučka škola “Borisav Stanković” dobila nagradu kada je u pitanju originalnost školskog sajta.

(PR)