Biznis 02.12.2022.

m:tel predavači na međunarodnoj studentskoj naučnoj konferenciji

ČITANJE: 2 minute

Međunarodna konferencija ISCon koju ove godine po prvi put organizuje Savez studenata Elektrotehničkog fakulteta Banja Luka, okupiće studente elektrotehnike i računarstva širom BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

ISCon 2022 konferencija održaće se od 2. do 4. decembra u hotelu Bosna u Banjaluci na temu „Smart City – Smart Life“ sa ciljem da se studentima, kroz niz predavanja, radionica, panel diskusija i tribina približe kompanije koje se bave navedenom temom.

Platinium sponzor konferencije, kompanija m:tel već kreira “pametni život” pomoću IoT i primjenjuje savremena tehnološka rješenja. Više o tome tokom konferencije će govoriti predstavnici kompanije m:tel i brenda Supernove koji će učestvovati na predavanjima i panel diskusijama.

Svečano otvaranje konferencije održaće se 2. decembra u 17.00 časova u Hotelu Bosna, a tom prilikom prisutnima će se obratiti izvršni direktor za tehniku kompanije m:tel, Milan Aleksijević.

Lejla Hujdur, ekspert za IoT kompanije m:tel i Nebojša Bogdanović, šef službe za razvoj ICT i poslovnih rješenja Supernova, u nedjelju 4. decembra u 11.00 časova predstaviće studiju slučaja „Uticaj jednog IoT rješenja na poboljšanje usluga za građane i privredu“.

Predavanje će obuhvatiti nekoliko realizovanih IoT projekata u m:tel-u, a jedan od njih će biti predstavljen detaljnije, od javljanja same korisničke potrebe, preko tehničkog rješenja do benefita koje od ovog sistema imaju građani, domaćinstva i lokalna zajednica.

Nakon predavanja, održaće se zanimljiva radionica u kojoj će učesnici imati priliku da se i praktično upoznaju sa nekim od elemenata IoT mreže i u testnom okruženju upravljaju njihovim funkcionalnostima.

Učesnicima m:tel predavanja i radionice pripremljena su poklon iznenađenja.

U nedjelju 4. decembra, predstavnici kompanije m:tel i Supernove učestvovaće i u panel diskusijama „Bezbjednost i povjerenje u digitalnom okruženju“ (17.00 časova) i „Izgradnja ekosistema za razvoj tehnoloških rješenja kao podrška smart city/smart life koncepta“ (18.00 časova).

Više informacija o konferenciji potražite na adresi www.iscon.live.

Oznake: M:tel