Sport 20.04.2016.

Muguruza: Suknje i noge važnije od naših vinera

ČITANJE: 2 minute
muguruza
Mlada španska teniserka Garbinje Muguruza (22) nije samo poznata po dobroj igri i harizmatičnosti koju posjeduje već i po iskrenosti. To je još jednom pokazala u intervjuu za “El mundo”.

– Nažalost, suknje i noge prodaju više nego naši vineri. Kada vidim fotografije nekih sportistkinja… Ali, ubjeđena sam da će se stvari vremenom promijeniti, iako to nije u našim rukama. Voljela bih da uspjeh teniserki nije uvijek propraćen riječima “Osim što igra dobro i slatka je – priča Muruguza.

Djevojka koja je rođena u Venecueli ne krije da hoće da bude u vrhu.

– Veoma sam ambiciozna, ne znam da li ću biti broj jedan, ali ću pokušati. Ljudi me vide kao nasljednicu Serene Vilijams, tako da se ne žalim zbog toga.

Prije par mjeseci je rekla da se djevojke međusobno mrze, ali je sada objasnila na šta je mislila.

– Rekla sam to u šali i odnosilo se na takmičenje. Imam dosta prijateljica na turu, ali je teško da sa njima djeliš sve kada će te prije ili kasnije ponovo biti rivali na terenu. Zbog toga je važno da imate veliku podršku, a tu mislim na porodicu, prijatelje, stručni štab, trenere, jer je pritisak ogroman.

Nezaobilazna tema je naravno doping, pogotovo od kada je Marija Šarapova pala na testu.

– Bila sam šokirana kada sam čula vijest o Šarapovoj, ali je to dokaz da sistem funkcioniše. Uvijek sam za to da postoje testovi i da se ne razlikuju prvi i 200. igrač svijeta. Zato mi smeta što optužuju Nadala bez ikakvog dokaza. U posljednjih mjesec-dva tenis nema baš dobar publicitet zbog priča o dopingu i namještanju mečeva, ali kada osvojim trofej ne razmišljam o takvim stvarima, već razumijem da imam sreću da živim ovako lijep život.

(Novosti.rs)