Vijesti 01.06.2016.

MUP apeluje na građane: Mijenjajte dokumenta na vrijeme!

ČITANJE: 1 minuta

-S obzirom na to da predstoji sezona godišnjih odmora i očekivano povećanje broja zahtjeva za izdavanje novih ličnih dokumenata, apelujemo da građani na vrijeme podnesu zahtjev za zamjenu za sebe, ali i svoju maloljetnu djecu- navode iz MUP-a.

U saopštenju se podsjeća da je zakonski rok za izdavanje ličnih dokumenata 30 dana, dok je izdavanje putne isprave po hitnom postupku omogućeno u roku od 72 časa po cijeni od 250 KM.

Izdavanje putne isprave po hitnom postupku u slučaju smrti člana porodice ili odlaska na liječenje u inostranstvo je 50 KM.

MUP Srpske je omogućio da posredstvom internet stranice i android aplikacije MUP Republike Srpske, građani mogu pristupiti SMS servisima putem kojih mogu da provjere podatke i dobiju obavještenja o trenutnom statusu ličnih isprava: lične karte, vozačke dozvole i putne isprave.

Uslov za korišćenje SMS servisa je da građanin lično prijavi broj mobilnog telefona organizacionoj jedinici MUP-a, nadležnoj za izdavanje ličnih isprava u kojoj ima prebivalište.

(Agencije)