Vijesti 30.07.2021.

MUP KANTONA SARAJEVO: Nije pucano na kuću porodice Memić, vozač krenuo na svadbu

ČITANJE: 1 minuta

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić potvrdio je da pucnjava u Hrasnici nema veze sa slučajem “Dženan Memić” te da nije pucano na kuću porodice Memić.

“Policija Kantona Sarajevo je danas oko 14.45 h sati zaprimila dojavu da je došlo do upotrebe oružja u ulici Igmanska cesta, područje općine Ilidža, prenosi raport.ba.

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su potvrdili navode prijave i pronašli nekoliko čahura, za koje prve informacije govore da su ispaljene iz gasnog oružja. Konstatovano je da nema povrijeđenih, niti materijalne štete”, naveo je on.

Hadžiabdić dalje ističe da je daljim radom na terenu policija došla do saznanja o vozilu i licu koje se dovodi u vezu s ovim događajem, te se rasvjetljavaju sve okolnosti vezane za isti.

“Raspolažemo informacijama da se radilo o upotrebi oružja iz vozila čiji je vozač navodno krenuo u svatove. Sva saznanja kojima policija raspolaže se provjeravaju i istražuju, ali nijedno, do sada, ne govori o tome da se radilo o upotrebi oružja s ciljem napada na kuću M.M. kako su to prenijeli pojedini mediji.

Nakon što policijski službenici rasvijetle sve okolnosti vezane za ovaj događaj, javnost će biti obaviještena. To su informacije koje možemo dati u ovom trenutku”, kazao je Hadžiabdić.

(SB)