Region 02.12.2022.

MUP objavio detalje o krvavom paketu u ambasadi Ukrajine u Zagrebu

ČITANJE: 1 minuta

Nekoliko ukrajinskih ambasada u inostranstvu primilo je “krvave pakete” u kojima su se nalazile životinjske oči, objavilo je danas ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova, prenosi Reuters. Juče je objavljeno da je serija pisama bombi poslata na više mjesta u Španiji, uključujući i ukrajinsku ambasadu u Madridu.

Oglasila se policija.

“Možemo potvrditi da je odgovorna osoba Ambasade Ukrajine u Zagrebu obavijestila policiju kako su današnjeg jutra od radnika pošte trebali preuzeti pošiljku/pismo. Međutim, pošiljku/pismo su odbili zaprimiti i to zbog upozorenja ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova da su i druge ukrajinske ambasade širom Evrope sa adrese tog pošiljaoca zaprimila sumnjive pošiljke.”

Pismo je kod policije

“Odmah po saznanju policija je preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u koordinaciji s drugim bezbjednosnim službama i u kontaktu s ukrajinskom ambasadom.

Diplomatska i konzularna predstavništva stranih država u RH pa tako i Ambasada Ukrajine su objekti čija zaštita se provodi na osnovu važeće Uredbe o određivanju štićenih osoba, objekata i prostora te provođenju njihove zaštite i osiguranja, a o čemu se, iz razumljivih razloga, detalji ne iznose u javnost.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a pošiljka/pismo je u posjedu policije te će se prema njemu postupati s ciljem utvrđivanja porijekla i sastava”, objavili su, prenosi Index.