Vijesti 26.03.2018.

MUP RS: Dragičević vjerovatno pao u rijeku, nema elemenata krivičnog djela

ČITANJE: 2 minute

U vezi sa istragom oko nestanka i pronalaska tijela Davida Dragičevića iz Banjaluke policija je prikupila informacije zbog kojih sumnja da je mladić najvjerovatnije nesrećnim slučajem upao u rijeku i zatim se utopio.

Načelnik Uprave za organizovani teški i kriminalitet MUP RS Darko Ilić, rekao je da su se u istragu uključili nakon pronalaska tijela, te da su nakon pregleda video nadzora napravili rutu kretanja Dragičevića.

Za sada je istragom utvrđeno da nema elementa krivičnog djela. Riječ je o zadesnoj smrti.

Zanimljiv podatak iznio je Ilić koji je na konferenciji rekao da je Dragičević prije utapanja opljačkao kuću u Ulici Velibora Janjetovića Janje. Nakon pronalska tijela u njegovom džepu su pronađeni predmeti koji su ukradeni iz te kuće.

Načelnik PU Banjaluka Željko Spasojević, rekao je da su tokom istrage saslušane desetine osumnjičenih, te da je veliki broj policajaca bio na terenu.

Ilić je potvrdio da je Dragičević učestvovao u tuči, ali da su ispitane osobe sa kojima se tukao i obavljena kriminalistička obrada nad njima, te je utvrđeno da oni nisu povezani sa smrću Davida Dragičevića.

Patolog, Željko Karan je potvrdio da je smrt mladića nastupila utapanjem i i da je imao neke povrede, ali su one nastale dok je bio živ.

– U pitanju su lake tjelesne povrede – objasnio je Karan.

Majka: Kako ih nije sramota, ubiše mi diejte i niko neće biti kriv

U zvaničnu verziju da je David Dragičević iz Banjaluke nesrećnim slučajem upao u Vrbas i utopio se, ne vjeruje majka nastradalog mladića.

– Ljudi moji, pa kako ih nije sramota! Ne vjerujte! Lažu! Ubiše mi dijete i niko neće biti kriv – objavila je na svom Fejsbuk postu majka Suzana Radanović.

Podatak da su u mladićevom džepu pronađene ukradene stvari posebno je zasmetala porodici.

– Išao u krađu, skočio u Crkvenu, koja je do koljena, i ugušio se! Jesam li ja luda ili šta – pita se majka.

Izvori bliski porodici, koji su bili uključeni u potragu, za srpskainfo.com, portal “EuroBlica”, tvrde da su došli do sasvim drugih informacija.

Ističu da David nije imao razloga da krade, jer je u kući imao sve, da sumnjaju u pokušaj zataškavanja, te da Davida pamte kao momka koji je volio drugima da pomogne.

(Srpskainfo)