Vijesti 31.12.2018.

MUP RS Jeste uhapšeno više lica, ali među njima nije Davor Dragičević

ČITANJE: 2 minute

Nakon večerašnjih dešavanja u Banjaluci tokom okupljanja građana i protesta “Pravda za Davida”, nekoliko osoba je uhapšeno. Povodom svega, oglasio se i MUP RS.

Saopštenje prenosimo u cjelosti

“Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, večeras su lišili slobode više lica zbog činjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a postoje osnovi sumnja da su izvršena i određena krivična djela.

Naime, organizator javnog skupa se nije pridržavao obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, te prijavljeni javni skup nije održao u skladu sa prijavom, na Trgu Krajine, u vremenu od 18,00-20,00 časova, već u pokretu.

Organizator skupa nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela.

Učesnici skupa prekinuli su i prethodno zakazan koncert estradnog umjetnika Harisa Džinovića, na parking prostoru „Kraša“, na način što su galamom, vikom, vrijeđanjem te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa.

Policijski službenici rade na pronalasku i lišenju slobode i drugih lica koja su učestvovala u izvršenju prekršaja i krivičnih djela.

Davor Dragičević nije lišen slobode”, navodi se u saopćenju.

Srna je ranije objavila da su pripadnici policije Republike Srpske uhapsili nekoliko lica, među kojima je i član grupe “Pravda za Davida” Danijela Ratešić Došen.

Prema prethodnim saznanjima Srne, Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, je u bjekstvu i policija za njim traga.

(N1)