Vijesti 18.04.2018.

MUP RS: Neistiniti navodi SDS-a, Mektića i Krsmanovića o smrti Dragičevića

ČITANJE: 1 minuta

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske osudilo je , kako kaže, neistinite navode koje su danas iznijeli SDS i potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović u vezi sa istragom o smrti Davida Dragičevića, kao i pokušaje manipulacije javnosti koji imaju za cilj da stvore pritisak na rad nadležnih institucija i da širenjem neistina stvore tenzije u Srpskoj.

“S ciljem objektivnog informisanja javnosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske demantuje neistinite navode iz saopštenja SDS-a ‘Dragan Lukač ne govori istinu!’ i izjave potpredsjednika NDP-a Zdravka Krsmanovića objavljene danas”, ističe se u saopštenju iz MUP-a Srpske.

Reagujući na tvrdnju SDS-a da “nijedan zvaničnik ove stranke nijednom nije rekao da je smrt Davida Dragičevića ubistvo”, iz MUP-a Srpske podsjećaju da je “26. marta ministar bezbjednosti, član SDS-a, prisustvovao skupu na Trgu Krajine u Banjaluci”.

“Podsjećamo i da je 28. marta na konferenciji za novinare u Sarajevu, ministar bezbjednosti, član SDS-a, izjavio da je ‘riječ o ubistvu Dragičevića’. Takođe, SDS u saopštenju od 31. marta je još jednom slučaj smrti Davida Dragičevića okvalifikovao kao krivično djelo ubistvo.

Prejudiciranje i lažno izvještavanje se nastavlja izjavom potpredsjednika NDP-a Zdravka Krsmanovića objavljenom danas, koji prije završetka istrage govori o ‘ubistvu’, ‘podmetanju dokaza’ i ‘lažnim izvještajima o smrti'”, naglašava se u saopštenju iz MUP-a Srpske.

U saopštenju se navodi da Ministarstvo unutrašnjih poslova Repbulike Srpske u saradnji sa nadležnim tužilaštvom obavlja poslove u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima Republike Srpske.

(Srna)

 

Oznake: Dragan Lukač