Vijesti 21.11.2015.

MUP RS obilježava krsnu slavu

ČITANJE: 2 minute
policija-rs-ilustracija-172015
MUP Republike Srpske danas obilježava svoju krsnu slavu, Aranđelovdan.

Parastos stradalim pripadnicima MUP-a Srpske biće služen u Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice na Rebrovcu u Banjaluci.

Vijenci će biti položeni na spomen-ploču stradalim pripadnicima Ministarstva u zgradi MUP-a Srpske.

U amfiteatru Uprave za policijsko obrazovanje biće upriličena svečanost povodom promocije diplomiranih pravnika unutrašnjih poslova i Dana Visoke škole unutrašnjih poslova MUP-a Srpske.

Dodik: MUP Srpske uspješno se bori sa najvećim izazovima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske kontinuiranim razvojem i napretkom, jačanjem kapaciteta i radeći u skladu sa najvišim standardima dokazalo da je i u ovim teškim i složenim uslovima u stanju da uspješno odgovori na najveće izazove, kao što je terorizam, sa kojim je suočen cijeli svijet.

U čestitki koju je uputio ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču i svim pripadnicima MUP-a povodom krsne slave – Sabora Svetog arhangela Mihaila, Dodik je naveo da je proslava krsne slave povod za prisjećanje na nastanak, herojski put i doprinos pripadnika MUP-a u očuvanju mira i stabilnosti u Republici Srpskoj.

U predsjednikovoj čestitki se dodaje da su ugled i povjerenje, koje je MUP Srpske stekao predanim radom i profesionalnim odnosom, prepoznati ne samo od građana, već i od drugih policijskih agencija iz regiona.

Cvijanović: MUP Srpske jedna od najorganizovanijih bezbjednosnih agencija u regionu

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova – Aranđelovdana, da se MUP Srpske s punim pravom ubraja u jednu od najorganizovanijih bezbjednosnih agencija u regionu.

“Izuzetno je važno da Srpska ima snažne institucije, snažnu policiju i obrazovane ljude koji će biti u stanju da odgovore mnogim izazovima. Pogotovo danas kada borba za bezbjednost društva podrazumijeva i prevenciju, otkrivanje i borbu protiv terorizma, jednog od najvećih bezbjednosnih izazova današnjice”, poručila je premijer Srpske u čestitki.

Cvijanovićeva je, u ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, uputila čestitku ministru unutrašnjih poslova, direktoru policije i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova povodom krsne slave MUP-a Republike Srpske, Svetog arhangela Mihaila.

(RTRS)