Vijesti 01.01.2019.

MUP RS odbio pregovore o predaji Davora Dragičevića

ČITANJE: 2 minute

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske odbilo je pregovore sa Davorom Dragičevićem o njegovoj predaji, saznaje Srna.

Prema saznanjima Srne, Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića, nudio je juče i danas predstavnicima MUP-a Srpske i tužiocima Okružnog javnog tužilaštva da pregovoraju o predaji Dragičevića.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka dostavili su danas Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv četiri osobe zbog sumnje da su izvršili pet krivičnih dela, od kojih dva krivična dela ugrožavanje sigurnosti i tri ugrožavanje sigurnosti u vezi sa podstrekavanjem.

Reč je o osobama čiji su inicijali D.D, Ž.D, S.S, i S.M.

Srna saznaje da je reč o Davoru Dragičeviću, Željku Dabiću, Slaviši Simiću i Steli Milanović.

Dragičević se sumnjiči da je 27. i 30. decembra prilikom javnog govora na dve lokacije u Banjaluci uputio ozbiljne pretnje i izazvao osećaj straha i ugroženosti kod dvojice građana.

Dabić, Simić i Milanovićeva se sumnjiče da su s umišljajem podstrekavali Dragičevića i druge osobe na izvršenje krivičnog jela ugrožavanje sigurnosti.

Dragičević nije u Ambasadi Velike Britanije

Iz Ambasade Velike Britanije u BiH saopšteno je da se Davor Dragičević ne nalazi u ovoj ambasadi i da Velika Britanija nije povezana na bilo koji način sa organizacijom protesta u Banjaluci.

“Ujedinjeno Kraljevstvo je partner i prijatelj celoj BiH i našu posvećenost i predanost građanima BiH pokazujemo dugi niz godina”, rečeno je Srni iz Ambasade Velike Britanije u Sarajevu.

Portal “Infosrpska” objavio je, pozivajući se na diplomatske izvore, da se Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, za kojim je policija Republike Srpske raspisala potragu, nalazi se u Ambasadi Velike Britanije u BiH.

Prema saznanjima ovog portala, “Dragičević se u ovoj ambasadi nalazi od juče, od ranih jutarnjih časova”.

(Srna)