Vijesti 21.10.2021.

MUP RS organizuje vježbu u Mrkonjić Gradu i na Jahorini, za Komšića riječ o provokaciji

ČITANJE: 1 minuta

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sutra organizuje taktičku vježbu na području Jahorine i Mrkonjić Grada, potvrđeno je za N1 u MUP RS. Zbog održavanja vježbe već je reagirao predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji je o tome obavijestio i zamjenika američkog državnog sekretara i specijalnog izaslanika predsjednika SAD za Zapadni Balkan Gabirela Escobara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske taktičku policijsku vježbu najavilo je za sutra u 12 sati, prenosi N1.

“U 12 sati u mjestu Donji Barići, u krugu preduzeća Dragiša komerc kod Mrkonjić Grada policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, Žandarmerije MUP RS i jedinica Žandarmerije Mrkonjić Grad, Doboj i Prijedor izvest će vježbu sprečavanja krijumčarenje migranata koji su tom prilikom pružili oružani otpor policiji“, saopćeno je iz MUP RS.

Također, vježba će biti održana i na Jahorini, a učestvovat će policijski službenici PU Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP RS i Jedinice Žandarmerije Istočno Sarajevo. Bit će izvedena vježba sprečavanja upada terorističke grupe koja ima namjeru da izvrši teroristički napad na Olimpijski centar Jahorina.

Kako je saopćeno iz kabineta Komšića, on je tu vježbu nazvao provokacijom te upoznao sa time Gabriela Escobara.

“U vježbi učestvuju MUP i žandarmerija RS te je jasno kako je riječ o još jednom provokativnom potezu sa ciljem proizvodnje konflikta”, saopćeno je iz kabineta Komšića.

(SB)

Oznake: MUP RS