Vijesti 29.03.2016.

MUP RS: Penzionisani radnici žele u rezerviste

ČITANJE: 2 minute

MUP

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je da su neki od penzionisanih policajca na današnjem prijemu iskazali interesovanje da budu budući pripadnici rezervnog sastava MUP-a ako bi bilo potrebe za njihovim angažovanjem.

Lukač je rekao novinarima nakon tradicionalnog prijema za penzionisane pripadnike Ministarstva povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, da mu je bila velika čast da ugosti 13 bivših policijskih službenika i da sa njima razgovara o policijskim temama.

Kada je riječ o standardu penzionisanih policajaca, Lukač je rekao da su oni ta prava ostvarili u skladu sa svojim radnim vijekom i na radnim mjestima sa školskom spremom koju su imali.

“Neki od njih iskazali su interesovanje da budu budući pripadnici rezervnog sastava MUP-a Republike Srpske, s obzirom na to da imaju ogromno iskustvo kroz svoj radni vijek, u nekim budućim situacijama kada bi MUP imao potrebu za njihovim angažovanjem”, rekao je Lukač.

Penzionisani policijski službenik Radoslav Kozomara iz Banjaluke smatra da je policijski posao vrlo težak i da bi vrlo teško kao čovjek prihvatio da neko radi kao policajac poslije 55 godine života jer ljudi nakon te životne dobi nisu fizički sposobni za taj posao.

Kada je riječ o rezervnom sastavu MUP-a Republike Srpske, Kozomara je rekao novinarima da je izgubljena baza za popunu rezervnog sastava i da treba raditi na proširivanju aktivnog sastava.

“Mislim da prioritet treba biti materijalno-tehničko opremanje aktivnog sastava MUP-a Republike Srpske, te podmlađivanje ljudskog kadra”, rekao je Kozomara novinarima.

On je čestitao Dan policije rukovodstvu i svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske, poželjevši im dobro zdravlje i da imaju što manje posla.

Penzionisani pripadnik MUP-a Republike Srpske Zdravko Perić iz Istočnog Sarajeva čestitao je Dan policije rukovodstvu, starješinama i svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske.

Perić smatra da starije kolege koje ispunjavaju uslove za penziju treba da se penzionišu, kako bi otvorili mogućnost za zapošljavanje mladih kolega u što većem broju.

(Agencije)

Oznake: Dragan Lukač