Vijesti 20.01.2017.

MUP RS: Počinje nastava, vozači oprezno!

ČITANJE: 1 minuta

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na vozače da povećaju oprez u vožnji s obzirom da će se od ponedjeljka ponovo naći veći broj školaraca na ulicama zbog početka drugog polugodišta školske 2016/17. godine.

Vozačima, naročito onim mlađima, savjetuje se poseban oprez u blizini škola, vrtića, parkova, igrališta, da voze propisanom brzinom, ali i da prate postupke najmlađih učesnika u saobraćaju.

Sa početkom nastave u školama, biće pojačano prisustvo policijskih službenika u blizini obrazovnih ustanova kao i na putnim pravcima kojim će se kretati veći broj školske djece, te će policijski službenici pojačano vršiti kontrolu saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila i poštovanje odnosa vozač – pješak.

Takođe, eliminisaće se nepropisno parkirana vozila u zonama škola, posebno u zonama pješačkih prelaza, a sankcionisaće se i ostali prekršaji koji mogu da ugroze bezbjednost djece.

MUP Republike Srpske upozorava da je dužnost svih učesnika u saobraćaju da svojim postupanjem zaštite najmlađe učesnike, te da vožnju prilagode vremenskim uslovima i uslovima na putevima.

(Unoradio)