Vijesti 07.04.2016.

MUP RS: Pojačana kontrola traktorista i vozača radnih mašina

ČITANJE: 1 minuta
policija traktori
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS provodiće do kraja mjeseca akciju pojačane kontrole vozača traktora i radnih mašina.

U okviru ove akcije, čiji je cilj smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, biće kontrolisan saobraćaj, sa akcentom na tehničku ispravnost vozila i utvrđivanje prisustva alkohola u organizmu.

Prošle godine na putevima u Srpskoj evidentirano je 119 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali traktori i radne mašine, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, u 69 je nastupila materijalna šteta, a u 50 posljedice po lica.

Saobraćajne nezgode sa smrtnom posljedicom po vozače traktora najčešće su se događale na lokalnim putevima – u 60 odsto slučajeva, zatim na nekategorisanim putevima 30 odsto i na regionalnim 10 odsto. Iz resornog ministarstva upozoravaju da se 70 odsto saobraćajnih nezgoda u kojima su smrtno stradali vozači traktora, dogodilo od 18.00 do 22.00 časa, kao i da su one učestalije početkom proljetnih poljoprivrednih radova.

MUP Republike Srpske apeluje na sve vozače traktora i radnih mašina da se pridržavaju saobraćajnih propisa prilikom učestvovanja u saobraćaju, te da se ponašaju savjesno i na taj način zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

(Agencije)