Vijesti 15.11.2020.

MUP RS: Prijavljene izborne krađe, kršenja javnog reda i mira

ČITANJE: 1 minuta

Štabu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske /MUP/ “Izbori 2020” prijavljeno je danas više incidenata na glasačkim mjestima.

Policijski službenici Policijske stanice Pale uhapsili su lice čiji su inicijali S.N. iz ove opštine, jer se u neposrednoj blizini glasačkog mjesta Koran oglušilo na zakonito izdato naređenje da napusti prostor neposredne blizine glasačkog mjesta, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

S.N. je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru, a na biračkom mjestu došlo je do petominutnog prekida glasanja.

Na glasačkom mjestu u opštini Istočna Ilidža došlo je do petominutnog prekida glasanja, jer je lice čiji su inicijali B.M. u glasačku kutiju pokušalo da ubaci popunjene glasačke listiće, a iz objekta da iznese nepopunjene listiće.

Glasački materijal preuzeli su pripadnici Opštinske izborne komisije Istočna Ilidža, a Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo se izjasnilo da je riječ o krivičnom djelu izborna krađa.

Policijska stanica Bratunac zaprimila je pisanu prijavu lica čiji su inicijali R.S, nezavisnog kandidata za načelnika ove opštine, o kršenju Izbornog zakona.

Lice R.S. je prijavio izbornu krađu, kršenje Izbornog zakona i kupovinu glasova od lica čiji su inicijali N.M, B.G. i K.G.

O svemu je informisano Okružno javno tužilaštvo Bijeljina koje je naredilo dostavljanje izvještaja o preduzetim mjerama i radnjama

Događaji su prijavljeni do 15.00 časova.

Zbog održavanja lokalnih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata radiće danas do 19.00 časova, navodi se u saopštenju.

(Srna)

Oznake: lokalni izbori