Vijesti 13.03.2017.

MUP RS uredno naplaćuje izradu fotografija sa uviđaja, a nema 900 KM da popravi uređaj

ČITANJE: 2 minute

U Ministarstvu unutrašnjih poslova RS već mjesecima ne radi mašina za izradu fotografija, a građanima uredno naplaćuju izradu slika, saznaje „EuroBlic“.

Brojni građani žale se da već nekoliko mjeseci ne mogu dobiti fotografije sa uviđaja, a koje su im potrebne zbog naplate štete. Jedan od građana nam je ispričao da je prije nekoliko mjeseci imao saobraćajnu nesreću, poslije koje je policija obavila uviđaj i sve uredno fotografisala.

– Tom prilikom na automobilu mi je pričinjena veća šteta. Da bih dobio novac od osiguranja, moram im dostaviti slike nesreće. U policijskoj stanici u mom gradu zatražio sam te slike i uredno platio 50 maraka, ali fotografije nisam dobio – pojasnio naš sagovornik.

Kaže da je zatim u policijskoj stanici zatražio objašnjenje zbog čega ne može dobiti slike, a od njih je dobio odgovor da u MUP RS postoji samo jedan uređaj za izradu slika i da se nalazi u Banjaluci.

– Došao sam u Banjaluku kako bih podigao te slike, ali nisam mogao vjerovati šta su mi rekli. Jedan od ljudi koji radi u tom odjeljenju mi je rekao da već tri mjeseca taj uređaj ne radi i da mi ne može pomoći. Rekao je da popravak košta samo 900 maraka, ali da niko ne želi to popraviti. Čuo sam da i advokati koji rade na težim slučajevima imaju isti problem i da ih to sprječava u pripremi odbrane njihovih klijenata – rekao je ovaj građanin.

U MUP RS su rekli da je mašina za izradu fotografija u Kriminalističko-tehničkom centru MUP RS na servisu i da nije u funkciji od februara.

– Uređaj bi trebao da bude popravljen narednih dana – rekli su u MUP RS.

(EuroBlic)