Vijesti 02.08.2020.

MUP RS: Značajno smanjen broj saobraćajnih nezgoda

ČITANJE: 1 minuta

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske je u julu, od kada se sprovodi preventivna kampanja “Vozi oprezno, putuj bezbjedno”, evidentiralo značajno smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i stradalih u saobraćaju u odnosu na isti period prošle, ali i pretprošle godine.

Tokom jula evidentirano je 790 saobraćajnih nezgoda, što je manje za 113 ili 12,5 odsto nego u istom mjesecu lani, odnosno manje je za 215 saobraćajnih nezgoda nego u julu pretprošle godine, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U julu ove godine poginulo je sedam lica, 11 manje nego u istom mjesecu prošle godine, kada ih je evidentirano 18, dok je u julu pretprošle godine poginulo 15 lica.

Manji je i broj povrijeđenih, u julu je teške povrede zadobilo 40 lica, što je manje za 14 ili 24,9 odsto nego u julu prošle godine, dok je u julu pretprošle godine teško povrijeđeno 67 lica.

Iz MUP-a podsjećaju da je u avgustu prošle godine godine evidentirano 20 poginulih lica, a 25 ih je bilo u istom mjesecu pretprošle godine.

MUP ističe da su njihove brojne aktivnosti koje su sprovedene na području cijele Republike Srpske, kao i evidentno odgovornije ponašanje građana, doprinijeli značajnom poboljšanju bezbjednosti u saobraćaju, zbog čega zahvaljuje građanima.

Kampanja “Vozi oprezno – putuj bezbjedno” biće sprovođena i tokom avgusta.

(Srna)

Oznake: MUP RS