Vijesti 04.05.2016.

MUP Srpske preuzeo bivšu Kasarnu “Zalužani”

ČITANJE: 2 minute
kasarna-zaluzani
Opština Laktaši ustupila je dio svoje imovine MUP-u Srpske. Riječ je o devastiranoj površini sa nekoliko urušenih vojnih objekata u krugu kasarne “Zalužani”. U planu je da se na tom prostoru gradi centar za obuku pripadnika MUP-a.

Tridesetpet HA površine u krugu kasarne Zalužani trenutno izgleda jako zapušteno i bez prave namjene. Nema sumnje, kažu nadležni da će se to uskoro promijeniti, čim se ovdje usele specijalci.

Kako se u MUP-u intenzivno radi na formiranju novog centra za obuku pripadnika MUP-a, kaže Lukač, a nije bilo adekvatnog prostora za to, zemljište u Zalužanima se pokazalo kao najbolje rješenje.

– Projekat koji je već u fazi izrade, kada završimo taj proces moramo otvoriti tender za javnu nabavku radova i uređenja svih potrebnih sadržaja koji su nam potrebni u Zalužanima, da preselimo sve organizacione jedinice koje smo planirali- objasnio je Dragan Likać, ministar unutrašnjih poslova RS.

Iako je bio široke ruke, Kodžoman je insistirao da jedan dio zemlje ipak ostane u Laktašima. To što je poklonjena površina u blizini auto i moto-staze neće, tvrdi, uticati na njeno skraćivanje ili izmještanje.

– Ono što je jako važno napomenuti je da je to dio zemljišta koji ne narušava stazu u Zalužanima i otprilike u prethodnom razgovoru sa sa ministrom upravo smo tražili da dio zemljišta odvojimo,a da staza ostane u vlasništvu opštine Laktaši- kaže Miroslav Kodžoman, načelnik opštine Laktaši.

Za uzvrat MUP će Laktašima ustupiti polovinu zemljišta kasarne “Sarica” u Trnu, u kojem se trenutno nalazi specijalna jedinica policije. Cilj je da građanima olakša život i na jednom mjestu formiraju mjesna zajednica, izgrade ambulante, vrtići, vatrogasne i druge službe.

(ATV)