Vijesti 16.12.2015.

MUP-u RS dvije nagrade za uspješne akcije

ČITANJE: 1 minuta
MUP Nagrade
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske dobilo je dva priznanja za međunarodne akcije “Kula” i “Maska”, koje je dodijelio Centar za sprovođenje zakona jugoistične Evrope (Selek).

U tim akcijama uhapšeno je 31 lice, pretreseno oko 40 objekata, oduzeti više kilograma raznih droga, oružje i eksploziv, putnička i terenska vozila, te cigarete.

Priznanja su uručena Darku Ćulumu, zamjeniku direktora Policije RS, koji je zahvalio na dobijenoj nagradi te istakao kako MUP RS, kada je u pitanju regionalna saradnja, obično radi na akcijama kada je riječ o nedozvoljenoj proizvodnji i prometu droge, krijumčarenju oružja i eksploziva, te organizovanom i sajber kriminalitetu.

Priznanja je uručio Adnan Mahmutović, oficir za vezu BiH pri Selek centru.

-MUP RS je pokazao da posjeduje dovoljan nivo znanja, vještine i sposobnosti da može ravnopravno da se uključi u borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i da bude jednako uspješan kao sve druge policijske agencije u regionu, ali i iz zemalja članica EU- kazao je Mahmutović.

Za dobijene nagrade zahvalio je i načelnik Uprave Kriminalističke policije u MUP-u Srpske Radomir Domuzin, koji je rekao da će nagrade biti podstrek za budući uspješniji i bolji rad službe protiv kriminaliteta.

(Agencije)