Sport 09.04.2016.

Murinjo: Imam dobre ponude, sada razmišljam koju da prihvatim

ČITANJE: 1 minuta
murinjo
Hoze Murinjo, koji je u decembru prošle godine dobio otkaz u Čelziju kazao je za portugalske medije da može skoro garantovati da će se ovog ljeta vratiti trenerskom poslu. Dodao je da ima dobre ponude, te da razmišlja koju da prihvati.

Mnogi su ga odavno smjestili na klupu Manchester Uniteda na kojoj bi navodno trebao od naredne sezone zamijeniti Holanđanina Louisa van Gaala. Međutim,on kaže da pred sobom ima mnogo ponuda i da još uvijek razmišlja koju da prihvati.

“Mogu skoro garantovati da ću se vratiti poslu ovog ljeta. Imam dobre ponude na stolu. Sada sam u fazi razmišljanja kako bi došao do najbolje odluke i finalizovao dogovor. Na ljeto će svi znati gdje ću raditi”, kaže Murinjo i nastavlja:

“Realizovaću moje ideje tamo gdje to budu željeli. Moram se osjećati ugodno i da volim da budem tamo gdje sam odlučio da dođem. Želim raditi u klubu sa velikom odgovornošću, koji igra u teškoj ligi, gdje nema lagane utakmice. O okviru svega ovoga ne postoji mnogo opcija za mene. U miru ću donijeti konačnu odluku”.

Portugalski trener vodio je mnoge klubove. Počeo je na klupi Benfike odakle je otišao u Uniao de Leiriju. Uslijedio je Porto s kojim je senzacionalno postao šampion Evrope u sezoni 2003/04. Nakon toga radio je u Čelziju, Interu i Realu, da bi se u augustu 2015. vratio na Stamford Bridž.

No, nakon osvojenog naslova šampiona Engleske na početku ove sezone Čelzi je igrao jako loše pa je Roman Abramovič odlučio da se još jednom rastane sa Murinjom. U svakoj zemlji u kojoj je radio bio je nacionalni šampion, a osim sa Portom na krov Evrope se popeo i sa Interom u sezoni 2009/10.

(Klix)