Vijesti 27.07.2021.

MURIZ MEMIĆ NA PROTESTU: Zijad Mutap rekao da mi je “uginuo sin, a uskoro će i kćerka”

ČITANJE: 2 minute

Otac ubijenog mladića Dženana, Muriz Memić, obratio se večeras okupljenima u Velikoj aleji na Ilidži.

– Teško je danas bilo šta reći. Devetnaest puta na protestima i svaki put isti ljudi. Hvala vam svima. Mi koliko smo bili sigurni za sve ovo, uz podršku Ferageta, govori i to da smo stavili na ovaj spomenik “stardao” a ne “nastradao” – kazao je na početku Memić, prenosi Avaz.

Podsjetio je na samo dio agonije kroz koji je svih ovih godina od ubistva Dženana njegova porodica prošla.

– Smijali su se kada sam rekao da smo šest mjeseci isped Tužilaštva. Rekli su neki advokat, a sada je taj advokat tu i uz njegovu podršku smo došli ovdje. Rekli su “Vratiće se Valter”. Izgleda da se vratio – kazao je Dženanov otac.

Istakao je i da Tužilaštvo KS ni jednim dokazom nije utvrdilo da se kobne noći desila saobraćajna nesreća.

– Tužilaštvo ni jednim nalazom nije dokazalo da je bila saobraćajna nesreća. Za ovih pet i po godina, znate li vi koliko je to neprospavanih noći – kazao je.

Istakao je da ga je najviše zabolilo to što mu je Zijad Mutap rekao “uginuo mu je Dženan, uskoro će i Arijana”.

– Pripremamo nove proteste, jer vidimo šta su u stanju. Napali su sad na glavnu državnu tužiteljicu (Gordana Tadić op.a.), na ženu koja se našla tu da pokuša nešto uraditi, da ispravi nešto u ovom sistemu. Tako će sutra napasti i na postupajućeg tužioca, pokušat će na sve načine ovo zaustaviti. Pustili su osumnjičene na slobodu, mislim da se oni trebaju vratiti u pritvor. Najviše me je zaboljelo kad je Zijad Mutap kazao „uginuo mu je Dženan, a uskoro će i Arijana“. On je danas na slobodi, ali neće se tako izvući. Ako ovo država ne završi, ja ću ovo završiti – poručio je Memić.

Zahvalio se svima na podršci, te ponovo najavio nove proteste.

– Ako Feraget ovo ne završi ja ću ovo završiti. Trebat će nam dosta vremena da organizujemo proteste. Sabina Sarajlija ne može ostati glavni tužilac. Neću odustati kada vidim koliko vas je uz mene. Također, i Dalila Burzić mora biti procesuirana – dodao je Memić.

(SB)

Oznake: Muriz Memić