Vijesti 26.05.2023.

Muškarac iz Gradiške osumnjičen za obljubu trinaestogodišnjakinje 

ČITANJE: 1 minuta

Tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka predložio je Okružnom sudu u Banjaluka da se odredi pritvor osumnjičenom K.S. (39) iz Gradiške zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina.

Iz OJT Banjaluka saopštili su da je prijedlog za pritvor stavljen nakon ispitivanja osumnjičenog.

– On je navedeno krivično djelo počinio na štetu trinaestogodišnjakinje, a u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija – saopšteno je iz banjalučkog tužilaštva, piše Glas Srpske.

Dodaju da je prijedlog za određivanje pritvora stavljen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, da bi mogao ponoviti krivično djelo.

– Iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti – pojasnili su iz tužilaštva.

Oznake: Gradiška, obljuba