Vijesti 04.12.2015.

Muškarac iz Zvornika fingirao svoju otmicu

ČITANJE: 1 minuta
otmica
Muškarac iz Zvornika čiji su inicijali A.J, koji je 2. decembra pronađen vezan pored magistralnog puta u mjestu Kušlat, priznao je da je fingirao svoju otmicu zajedno sa još dva lica kako bi opravdao to što je prokockao novac u vlasništvu firme u kojoj je zaposlen.

A.J. je prvobitno rekao policijskim službenicima Centra javne bezbjednosti (CJB) Bijeljina da su ga nepoznata lica presrela na putu Vlasenica-Kladanj i da je, uz prijetnju vatrenim oružjem, odveden na nepoznatu lokaciju, saopšteno je iz CJB Bijeljina.

Prema njegovoj izjavi, na toj lokaciji držan je dva dana, a potom je izbačen na dijelu magistralnog puta gdje je i pronađen.

A.J. je rekao da su mu nepoznati izvršioci ukrali i pazar koji je trebalo da preda u sjedište firme u Posušju.

Nakon detaljne kriminalističke obrade i izvršenih provjera, A.J. je u potpunosti priznao da je fingirao ovo krivično djelo.

Iz CJB Bijeljina podsjećaju da je Policijska stanica Zvornik 30. novembra oko 14.00 časova primila dojavu da se A.J. u ranim jutarnjim časovima udaljio od kuće i da se ne javlja na mobilni telefon. Istog dana, na magistralnom putu Vlasenica-Kladanj pronađeno je parkirno vozilo koje je koristio.

Pored magistralnog puta Zvornik-Sarajevo u mjestu Kušlat 2. decembra pronađen je A.J. koji je bio vezanih ruku i nogu.

(Agencije)