Region 17.07.2021.

Muškarac u Splitu brutalno napao dvije žene, hvataju ga specijalci (UZNEMIRUJUĆI SNIMCI)

ČITANJE: 2 minute

Muškarac čiji identitet je poznat policiji jutros je u razmaku od pola sata brutalno napao dvije žene.

Na Firulama u Splitu jutros je brutalno premlaćena 52-godišnja Nevenka Margeta.

Sve je snimila nadzorna kamera, a njen suprug Damir Margeta, ponudio je 1.000 kuna nagrade za informacije o počiniocu, piše Dalmatinski portal.

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK možete pogledati OVDJE. UPOZORAVAMO VAS DA GLEDATE NA SOPSTVENU ODGOVORNOST.

Policija je u međuvremenu otkrila identitet napadača, a za njim traje intenzivna potraga u okolini Splita.

Napad na nesretnu ženu dogodio se malo iza 7 časova, kada je trebala otvoriti ugostiteljski objekt.

“Čovjek ju je zamolio za čašu vode, počeo je vrijeđati i udario bocom u glavu. Nakon što je pala na pod, počeo ju je udarati rukama i nogama”, kazao je uznemireni suprug za portal Dalmacija Danas.

O slučaju se oglasila i splitska policija, koja je potvrdila da su se u razmaku od pola sata dogodila dva napada na žene.

“Jutros je oko 7:15 zaprimljena dojava da je nepoznata muška osoba fizički napala zaposlenu u ugostiteljskom objektu na plaži Firule, nakon čega se udaljila. Utvrđeno je da je oštećena zadobila lakše tjelesne ozljede. Oko 7:45 zaprimljena je dojava da je u ulici A. B. Šimića u Splitu muška osoba fizički napala žensku osobu prilikom ulaska u zgradu, nakon čega se udaljila. Utvrđeno je da je oštećena zadobila tešku tjelesnu ozljedu noge”, objavila je policija.

“Identificirali smo osumnjičenika te intenzivno tragamo za njim”, javili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Pojavio se i SNIMAK drugog napada. UPOZORAVAMO VAS DA JE SNIMAK UZNEMIRUJUĆI, GLEDATE GA NA SOPSTVENU ODGOVORNOST.

Napadač je, kako je neslužbeno doznala Slobodna Dalmacija, 28-godišnji A. N. iz Gline, ali to policija još nije potvrdila. Još ga nije uhapsila, ali se očekuje skoro hapšenje. Navodno je lociran i bježi u pravcu Srinjina, viđen je kako se probija kroz šikaru.

Hvataju ga specijalci, bježi kroz šikaru

Akciju hapšenja vodi zamjenik načelnika PU SD Marko Srdarević, a za napadačem tragaju i specijalci. Napadač u dosjeu ima niz krađa, razbojništava, provala, prisile, nedozvoljenog držanja oružja. Za njim je već raspisana najnovija potraga PU zagrebačke, s izričitom naredbom da ga se uhapsi.

Prema posljednjim informacijama, napadač se kreće kroz šikaru prema kamenolomu i području koje pripada Podstrani. Pitanje je vremena kada će biti uhapšn, budući da za njim traga policija, uz pomoć pasa tragača i drona, navodi Slobodna.