Magazin 18.04.2016.

Muzička radionica i koncert “Vasil Hadžimanov Benda” i “Sopota” u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta
koncert
Udruženje građana “Afrodizijak”, u saradnji sa UG “Sopot” i GP “Jazavac”, u subotu 7. maja 2016. godine, organizovaće večernji koncert i dnevnu muzičku radionicu na temu “Upotreba srpske tradicionalne muzike u savremenom muzičkom stvaralaštvu”.

Na radionici će učestvovati poznati srpski džez pijanista Vasil Hadžimanov iz Beograda i  Saša Pavlović, osnivač etno grupe “Iva” iz Doboja i profesor na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

Radionica je besplatna za sve zainteresovane učesnike, a održaće se u pozorišnoj sali GP “Jazavac” s početkom u 14 časova.

Predavači će učesnicima prenijeti elementarna teoretska i praktična znanja, svoja iskustva i razmišljanja o upotrebi srpske tradicionalne muzike u stvaranju muzičkih djela današnjice.

Večernji koncert će se održati u Gradskom pozorištu “Jazavac” sa početkom u 21 čas.

Fokus koncerta je moderna upotreba etno muzike, a nastupiće Vasil Hadžimanov Bend i Sopot.

Vasilova ideja o kombinovanju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih modernih muzičkih stilova (džez, fank, rok, etno) u njegovoj muzici je u potpunosti autentična i predstavlja nov pristup džez muzici.

Banjalučki Sopot će održati specijalistički koncert sa gostima povodom obilježavanja deset godina rada.

Publika će imati priliku da uživa u posebno osmišljenom muzičkom programu, te da Sopot čuje u drugačijem izdanju. Ovom prilikom Sopot će izvoditi pjesme sa svoja tri albuma u kojima koristi elemente tradicionalne muzike.

Ovaj projekat je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Rezervacija ulaznica na 051462887 svaki radni dan od 10 do 14 časova, na [email protected] ili u inboks FB stranice Gradsko pozorište „Jazavac“. Cijena ulaznice za koncert je 10 KM.

(Banjaluka.net)