Magazin 24.05.2016.

Muzički festival “Evergreen Fest” od 12. do 14. avgusta: Festival koji odiše duhom mladosti

ČITANJE: 2 minute

Prvog dana festivala nastupiće “Brkovi”, “Orthodox Celts”, “Genetička kontrola”, banjalučki hip-hop sastav “Brutal Protest” i “WheadY MILE”.

Drugu noć, 13. avgusta, pred Prijedorčanima će nastupiti “Kanda, Kodža & Nebojša”, zatim melodična senzacija “Ničim izazvan” uz podršku domaćih snaga u vidu poznate prijedorske grupe “Tatoo” i benda iz Novog Grada “Road Kill?”.

Drugu festivalsku veče će zatvoriti bend “Eyesburn”. Na zadnjoj večeri nastupiće, “Električni orgrazam”, Laka, “MadRed” i bend iz Prijedora “Jah Balebaroshi”, a festival će zatvoriti reper Edo Maajka.

Jovan Ditkun iz Omladinskog savjeta grada Prijedora i Prijedorske organizacije urbanih mladih PUUM ističe da će se muzički festival “Evergreen Fest” održavati u Ljetnoj bašti u Prijedoru i da će za sve posjetioce biti organizovano i kamp mjesto na Adi.

“Cijena smještaja u kampu u kojem će biti organizovane razne radionice i dnevne zabave je 10 KM. Što se tiče samog festivala, ulaznice se puštaju u prodaju 16. juna. Tada startuje i ‘first minute’ ponuda od 20 paketa. Jedan paket obuhvata pet ulaznica i koštaće 80KM. Inače, ulaznice za sva tri dana festivala će se prodavati po cijeni od 20 KM, a pojedinačne ulaznice za jedan dan festivala koštaće 10 KM i moći će se kupiti na dan samog festivala”, naglasio je Ditkun.

Prodaja ulaznice za “Evergreen Fest” biće omogućena u više gradova Bosne i Hercegovine, a za sve zainteresovane posjetioce biće obezbijeđen i prevoz.

“Što se tiče organizovanog prevoza, zasad su dogovoreni prevozi iz Banjaluke, Doboja, Tuzle, Brčkog i Bihaća, a još postoje i pregovori da se uključe i ‘Željeznice Republike Srpske’. Prodajna mjesta na kojima se mogu nabaviti karte za “Evergreen Fest” su plato ispred Robne kuće “Boska” u Banjaluci, zatim na prodajnim mjestima u Bihaću, Prijedoru i Sanskom Mostu, a u planu nam je i realizacija elektronske kupovine putem jedne od internet stranica za prodaju kao i putem naše Facebook stranice”, istakao je Ditkun.

Organizator festivala “Evergreen Fest” je Prijedorsko udruženje urbanih mladih PUUM, a festival su podržali Omladinski savjet Prijedor, Omladinski savjet Republike Srpske i grad Prijedor.

(Nezavisne)