Vijesti 08.10.2020.

MZ, AMBULANTA I VRTIĆ U FUNKCIJI OD NOVEMBRA Pri kraju radovi na tronamjenskom objektu na Petrićevcu

ČITANJE: 1 minuta

Radovi na tronamjenskom objektu na Petrićevcu, u sklopu kojeg će se naći prostorije mjesne zajednice, ambulante porodične medicine i vrtića trebalo bi da budu završeni do kraja mjeseca, a početkom novembra objekat će svečano biti pušten u funkciju, potvrdio je za “Nezavisne” Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Prema njegovim riječima, mjesna zajednica i ambulanta porodične medicine već su završeni i treba još obaviti neke radove na vrtiću.

“Prema projektu, budući vrtić podijeljen je u dvije cjeline: prva za djecu vrtićkog uzrasta od tri do šest godina, a druga za djecu jasličkog uzrasta od jedne do tri godine”, objasnio je Bilčar.

Ambulanta, vrtić i mjesna zajednica nalaziće se pod jednim krovom, a funkcionalno će biti razdvojeni i nezavisni, odnosno svaki sa izdvojenim ulazom.

Kapacitet vrtića će biti više od stotinu mališana s područja Petrićevca, dok će u objektu buduće mjesne zajednice biti izgrađena multifunkcionalna sala kapaciteta do 100 sjedećih mjesta i dva poslovna prostora, a na spratu objekta predviđene su kancelarije za mjesnu zajednicu, sala za sastanke, te prostor za udruženje penzionera, pišu “Nezavisne”

U objektu će biti smještene tri ambulante s pratećim prostorom za intervencije, laboratorijom, prostorijom za odmor osoblja, sanitarnim blokom, ostavom i čekaonicom s recepcijom.

Ukupna vrijednost ovog tronamjenskog objekta iznosi oko dva miliona KM, od čega je 1,4 miliona KM obezbijedila Vlada Srbije, a preostali dio Gradska uprava.

(N.S/ Banjaluka.net)