Vijesti 11.06.2016.

MZ Priječani: Dionici puta potreban novi asfalt

ČITANJE: 1 minuta

Izvođač neće dobiti saglasnost grada za asfaltiranje sve dok se ne završi s ispitivanjima.

Skidanje oštećenog sloja asfalta na novoj dionici puta za Priječane je u toku, ali postavljanje novog sloja neće biti moguće dok se ne izvrše ispitivanja u vezi sa slijeganjem prirodnog materijala.

“Dionica put je urađena nekvalitetno, izvođaču radova ‘DVD inženjeringu’ dat je nalog da ponovo sanira put o svom trošku. Radovi su već uveliko počeli, ali izvođač radova neće dobiti saglasnost grada za novo asfaltiranje sve dok se ne završi s ispitivanjima na slijeganju materijala”, kazao je Zoran Novaković, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja u Gradskoj upravi.

On je dodao da po okončanju ispitivanja, koje može trajati i do mjesec, slijedi ponovno presvlačenje cijele dionice novim slojem asfalta.

“Put je loš, a njegovi prvi nedostaci su se pokazali još od samog puštanja u funkciju u avgustu prošle godine”, kazao je Nebojša Tojagić, predsjednik Savjeta MZ Priječani.

Dragan Babić, direktor “DVD inženjeringa”, istakao je da su radovi na oborinskom kanalu završeni, ali da se ipak čeka odluka grada o asfaltiranju i da se nada da bi to trebalo da bude uskoro.

(nezavisne.com)