Sport 01.06.2019.

Na Balkanskom karate prvenstvu za djecu u “Boriku” 1.000 takmičara iz 10 država

ČITANJE: 2 minute

Na jednom mjestu okupilo se preko hiljadu karatista iz 10 država. Tri dana takmičenja garantuju vrhunski karate, a pohvale stižu sa svih strana. Ovo je do sada najmasovnije prvenstvo Balkana za djecu, na šta su, kažu organizatori, izuzetno ponosni.

“Radi se u borbama i katama pojedinačno i katama ekipno. Kao što vidite, naša mladost, vrhunske borbe, vrhunske kate i da se ne hvalim, ali je zaista vrhunska organizacija samog prvenstva. Mislim da smo kao Karate savez Republike Srpske i kao organizatori položili ispit” rekao je predsjednik Karate saveza Republike Srpske Miroljub Kremenović.

Da su organizatori položili ispit potvrdio je i generalni sekretar Balkanskog karate saveza Slavoljub Piper.

“Posebno bih iskortistio priliku da naglasim da nije sasvim slučajno što je šampionat ovdje, zato što BiH i sportisti iz oba entiteta prave izuzetne rezultate na međunarodnoj karate sceni”, poručio je Piper.

Prvog dana takmičenja najuspješniji su bili karatisti iz Turske, a odmah iza njih i domaći takmičari. U reprezentaciji BiH nadaju se da do kraja prvenstva mogu zadržati vicešampionsko mjesto, ako ne i biti prvi u generalnom plasmanu. Dobrim rezultatima nadaju se i u hrvatskoj karate reprezentaciji.

“Prvo da kažem da sam jako sretan što sam poslije ne znam koliko godina ponovo, kao trener, u Banjaluci. Tu sam osvajao medalje i jako lijepe uspomene me vežu za ovu dvoranu. Ostalo je sve fantastično. Mislim da je dvorana premala i da će sledeći put trebati veća dvorana koliko ima djece. Navijanje, mislim da je sve izvanredno. Zadovoljni smo. Takmičenja još traju. Juče je bilo dobrih rezultata i nadamo se da će danas i sutra biti dobro”, izjavio je Ante čutura, direktor hrvatske karate reprezentacije.

Svi ljubitelji karatea još mogu stići u SD Borik, jer Balkansko prvenstvo traje i u nedjelju.

(ATV)