Na čelo “Borika” želi i „Referent za poljupce“, ali na putu do fotelje ima naizgled nesavladivu prepreku

Velimir Balaban, poznat kao „referent za poljupce“, kojeg su studentkinje Tehnološkog fakulteta optuživale za seksualno uznemiravanje, pretenduje na mjesto direktora Javne ustanove sportske dvorane „Borik“.

Kako nezvanično saznaje Srpskainfo, Balaban je jedan od četiri kandidata koji su se prijavili na konkurs za izbor direktora ove ustanove.

Podjsećamo, EuroBlic je prošle godine eksluzivno objavio seriju tekstova o Balabanu kojeg su studentkinje optužile da ih je tjerao da ga ljube. Zatim su uslijedile mnogo ozbiljnije optužbe – da štima ispite, a neki su javno rekli da im je prijećeno zbog ovog slučaja.

Kontaktirali smo Balabana, koji je izjavio da ne vidi ništa sporno.

Dodao je da je u pitanju privatna stvar te da nije dužan odgovoriti na pitanje kako je moguće da se prijavljuje na ovaj konkurs s obzirom na optužbe koje su iznesene lani na njegov račun.

– Ništa nije dokazano niti je tužilaštvo pokrenulo istragu. Znači, nevino sam optužen – rekao je Balaban.

Prema informacijama koje je Balaban naveo u prijavi za konkurs, on je trenutno zaposlen kao referent za obračun ličnih primanja u Službi za finansije Rektorata-Univerziteta u Banjaluci.

Balaban je ranije radio na mjestu referenta u Studentskoj službi Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci. Rektorski kolegijum je u maju prošle godine predložio da se on premjesti na neko drugo radno mjesto na Univerzitetu na kojem neće biti u direktnom kontaktu sa studentima.

Osim Balabana, na konkurs su se prijavili aktuelni i dugogodišnji direktor “Borika” Manojla Zrnić, te Nenad Talić, odbornik SNSD-a u Skupštini grada, koji je pored toga trenutno na funkciji zamjenika direktora Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”.

Četvrti kandidat Nenad Bužanin je, kako saznajemo, trenutno zaposlen u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko pravne poslove RS kao koordinator za infrastrukturu geoprostornih podataka.

Prema koalicionom sporazumu, ovo direktorsko mjesto pripada SNSD-u, a kako nezvanično saznajemo koplja se lome između kadrova ove stranke – Zrnića i Talića.

Upućeni u ovo pitanje tvrde da je trenutno „mrtva trka“ između navedena dva kandidata i da je teško reći ko bi mogao biti predložen.

Rukovode sa 3 dvorane

U nadležnosti ove javne ustanove se nalaze sportske dvorane “Borik” i “Obilićevo”, te kuglana “Lauš”, smještena u zgradi “Elmonta”.

Pored toga, “Borik” je nedavnom odlukom Skupštine grada preuzeo upravljanje nad novom sportskom dvoranom “Centar”, koja je napravljena promjenom namjene nekadašnjeg objekta bivšeg Šoping centra u samom centru grada.

(Srpskainfo)

Kamera snimila boksera blizu zgrade pretučenog novinara

Svjedok Tužilaštva, kajakaš Darko Savić, potvrdio je da je boksera Marka Čolića (32), optuženog za pokušaj ubistva novinara RTV BN Vladimira Kovačevića (37), 27. avgusta prošle godine ujutru kombijem dovezao kod stadiona FK “Naprijed”, a pored kojeg je, inače, Kovačević veče ranije pretučen. Prikazan je i video-snimak, snimljen sa kuće koja se, po tvrdnjama Tužilaštva,

STANIVUKOVIĆ: Nisam predao peticiju, ali šta to mijenja?

Povodom vijesti koju je objavio banjaluka.net da predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka i narodni poslanik Draško Stanivuković Skupštini grada Banjaluka nije predao peticiju protiv poskupljenja vode, oglasio se Gradski odbor PDP-a.

(NE) KUPUJMO DOMAĆE: Uvoz žestokih alkoholnih pića u BiH od 2015. tri puta uvećan

Uvoz jakih alkoholnih pića u BiH, poput vinjaka, votke i rakije, utrostručen je za svega tri godine. Pokazuju to podaci koje su “Nezavisne” dobile od Spoljnotrgovinske komore BiH, a po kojima smo u 2015. godini uvezli tek 9,45 miliona KM vrijedna žestoka alkoholna pića, a lani čak 29,7 miliona. Kada je riječ o ovim pićima,

Predstavljena android aplikacija “Banski dvor”

U Banjaluci je danas predstavljena besplatna android aplikacija “Banski dvor” putem koje će zainteresovani građani moći da prate najave dešavanja u tom kulturnom centru. “Aplikacija je rezultat menadžerskih aktivnosti naše ustanove i poklon je softverske kompanije `Kodcentrik` Banskom dvoru i svima koji vole kulturu i umjetnost”, saopšteno je iz Kulturnog centra Banski dvor. Direktor ove

PREMIJERA: U Banjaluku stiže ekipa filma “Balkanska međa” predvođena Milošem Bikovićem

U srijedu, 27. marta u 20 časova u Sinepleksu Palas, uz prisustvo glumačke ekipe, biće održana banjalučka premijera novog blokbastera Miloša Bikovića, “Balkanska međa”. Na 20. godišnjicu bombardovanja Srbije, u banjalučko kino Palas stiže akciona drama inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom Slatina u Prištini.

OPASNA RASKRSNICA Mještani Dragočaja i Ramića prijete blokadom magistrale

Sudar u kojem je u subotu poginuo mladi Banjalučanin, izazvao je ogorčenje mještana banjalučkih naselja Dragočja i Ramići, koji razmišljaju da u znak protesta, blokiraju saobraćaja na magistrali Banjaluka – Prijedor. Naime, nesreća se dogodila se na raskrsnici ove magistrale i puteva za Dragočaj i Ramići, na istom mjestu gdje je prije osam i po

Uskoro prva 4DX™ kino dvorana u zemlji u banjalučkom CineStaru

Građani Banjaluke i okoline već krajem ovog marta će moći uživati u jedinstvenom kino doživljaju s pet zvjezdica u multipleksu CineStar, koji se otvara u trgovačkom centru Delta Planet, a koji će biti opremljen najsavremenijom tehnologijom, koja gledanje filmova dovodi na potpuno novi nivo. Ovo najmodernije kino u zemlji imaće ukupno šest dvorana, a uz