Vijesti 13.03.2019.

Na čelo “Borika” želi i „Referent za poljupce“, ali na putu do fotelje ima naizgled nesavladivu prepreku

ČITANJE: 2 minute

Velimir Balaban, poznat kao „referent za poljupce“, kojeg su studentkinje Tehnološkog fakulteta optuživale za seksualno uznemiravanje, pretenduje na mjesto direktora Javne ustanove sportske dvorane „Borik“.

Kako nezvanično saznaje Srpskainfo, Balaban je jedan od četiri kandidata koji su se prijavili na konkurs za izbor direktora ove ustanove.

Podjsećamo, EuroBlic je prošle godine eksluzivno objavio seriju tekstova o Balabanu kojeg su studentkinje optužile da ih je tjerao da ga ljube. Zatim su uslijedile mnogo ozbiljnije optužbe – da štima ispite, a neki su javno rekli da im je prijećeno zbog ovog slučaja.

Kontaktirali smo Balabana, koji je izjavio da ne vidi ništa sporno.

Dodao je da je u pitanju privatna stvar te da nije dužan odgovoriti na pitanje kako je moguće da se prijavljuje na ovaj konkurs s obzirom na optužbe koje su iznesene lani na njegov račun.

– Ništa nije dokazano niti je tužilaštvo pokrenulo istragu. Znači, nevino sam optužen – rekao je Balaban.

Prema informacijama koje je Balaban naveo u prijavi za konkurs, on je trenutno zaposlen kao referent za obračun ličnih primanja u Službi za finansije Rektorata-Univerziteta u Banjaluci.

Balaban je ranije radio na mjestu referenta u Studentskoj službi Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci. Rektorski kolegijum je u maju prošle godine predložio da se on premjesti na neko drugo radno mjesto na Univerzitetu na kojem neće biti u direktnom kontaktu sa studentima.

Osim Balabana, na konkurs su se prijavili aktuelni i dugogodišnji direktor “Borika” Manojla Zrnić, te Nenad Talić, odbornik SNSD-a u Skupštini grada, koji je pored toga trenutno na funkciji zamjenika direktora Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”.

Četvrti kandidat Nenad Bužanin je, kako saznajemo, trenutno zaposlen u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko pravne poslove RS kao koordinator za infrastrukturu geoprostornih podataka.

Prema koalicionom sporazumu, ovo direktorsko mjesto pripada SNSD-u, a kako nezvanično saznajemo koplja se lome između kadrova ove stranke – Zrnića i Talića.

Upućeni u ovo pitanje tvrde da je trenutno „mrtva trka“ između navedena dva kandidata i da je teško reći ko bi mogao biti predložen.

Rukovode sa 3 dvorane

U nadležnosti ove javne ustanove se nalaze sportske dvorane “Borik” i “Obilićevo”, te kuglana “Lauš”, smještena u zgradi “Elmonta”.

Pored toga, “Borik” je nedavnom odlukom Skupštine grada preuzeo upravljanje nad novom sportskom dvoranom “Centar”, koja je napravljena promjenom namjene nekadašnjeg objekta bivšeg Šoping centra u samom centru grada.

(Srpskainfo)