Vijesti 07.01.2018.

Na džamiju bacili životinjske iznutrice

ČITANJE: 1 minuta

Muškarci čiji su inicijali B.Č. /53/ iz Prijedora i N.Š. /53/ iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su bacili životinjske iznutrice na džamiju u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke, rekla je Srni portparol Policijske uprave u ovom gradu Marija Markanović.

Markanovićeva je navela da su osumnjičeni uhapšeni u petak, 5. januara, oko 15.30 časova u automobilu “ford” u neposrednoj blizini džamije.

Nakon hapšenja alkotestiranjem je utvrđeno da su osumnjičeni bili pod dejstvom alkohola.

Policija je izvršila uviđaj. Izuzeti su tragovi i predmeti koji će biti poslati na vještačenje i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

Osumnjičeni su poslije kriminalističke obrade pušteni na slobodu, a protiv njih slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjeno krivično djelo javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje.

“Policijska uprava Banjaluka osuđuje ovakav vid ponašanja i poziva građane da se uzdrže od svih vidova nasilničkog ponašanja i da na miran i dostojanstven način proslavimo praznike”, ističu iz policije.

Badnji dana i Božić na području koje pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad, Banjaluka i Gradiška protekli su bez većih incidenata i povrijeđenih lica.

(Srna)