Vijesti 11.02.2021.

NA INICIJATIVU INNERWHEEL ROTARY KLUBOVA IZ BANJALUKE I BIJELJINE: U Kozarsku Dubicu stigla prva donacija u građevinskom materijalu

ČITANJE: 2 minute

U Kozarsku Dubicu danas je  iz firme IGM “Drina” iz Bijeljine stigla prva donacija u građevinskom materijalu za izgradnju i obnovu kuća stanovništvu koje je pretrpjelo štetu od zemljotresa, prenosi TV KD

Vrijednost donacije je oko 4.000 KM,a radi se o 3.840 građevinskih blokova, količini koja će biti dovoljna za izgradnju tri kuće, kazao je načelnik opštine Radenko Reljić.

On je pojasnio da su ovu donaciju građevinske firme IGM „Drina“ iz Bijeljine , inicirale članice Inner Wheel humanitarne organizacije Rotary klubova iz Banjaluke i Bijeljine , nakon što su u medijima plasirane informacije o šteti koju su od zemljotresa pretrpjeli građani Kozarske Dubice.

Reljić se zahvalio članicama humanitarne organizacije koja je inicirala akciju i vlasniku firme “Agroflora” u kojoj je uskladišten materijal, te pozvao sve privredne subjekte da se priključe i u građevinskom materijalu pomognu izgradnju i obnovu objekata u Kozarskoj Dubici.

On je naveo da je za sada pomoć stigla od Vlade Republike Srpske, a zahvalio se i medijima zahvaljujući kojima se u zemlji i regionu saznalo za probleme koje ima opština.

U zemljotresu 29.decembra u Kozarskoj Dubici je oštećeno više stotina privatnih i društvenih objekata. Iako je sa utvrđivanjem štete krenula odmah nakon zemljotresa, zbog obimnosti posla opštinska komisija  tek sada privodi kraju ove aktivnosti.

Komisija bi sutra trebalo da završi posao na terenu, a istovremeno se vrši razvrstavanje objekata po osnovu obima oštećenja, kazao je načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i prostorno uređenje Darijan Babić.

On je pojasnio da u prvu kategoriju ulaze objekti koji su za rušenje , u drugu kategoriju objekti na kojima je moguća sanacija , a u treću objekti na kojima su potrebni tek manji zahvati, kao što je moleraj.

Babić je istakao da je za sada sigurno da će se iznova graditi 20-ak kuća.

Vremenski uslovi sada ne dozvoljavaju građevinske radove , sa ovom poslom krenuće se čim vrijeme dozvoli ,a ono što je bitno jeste da su sve porodice zbrinute i ni jedna nije  bez krova nad glavom,istakli su Reljić i Babić.

Oni su pozvali sve privredne subjekte da se uključe u akciju donacije građevinskog materijala za izgradnju i sanaciju stambenih objekata stanovništvu Kozarske Dubice koje je pretrpjelo štetu od zemljotresa.