Vijesti 31.12.2018.

NA ISPITIVANJU Aleksandar Gluvić, jedan od pet traženih iz “Pravde za Davida”, javio se policiji

ČITANJE: 1 minuta

Član grupe “Pravda za Davida” Aleksandar Gluvić javio se Policijskoj upravi Banjaluka, gdje se trenutno nalazi na ispitivanju.

Policijska uprava Banjaluka pokrenula je danas potragu za pet osoba zbog sinoćnjih nereda poslije protestnog okupljanja na Trgu Krajine u Banjaluci u organizaciji grupe “Pravda za Davida”.

– Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka pokrenuli su danas, u skladu sa uputstvom o vršenju potražne djelatnosti, raspis o traganju za licima čiji su inicijali D.D, S.M, A.G, S.B, i NJ.T. svi iz Banjaluke zbog sumnje o počinjenim krivičnim djelima i prekršajima – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Davoru Dragičeviću /50/, Steli Milanović /54/, Aleksandru Gluviću /21/, Stefanu Blagiću /27/ i Njegošu Tomiću /36/.

U saopštenju je navedeno da će policijski službenici preduzeti sve mjere i radnje s ciljem pronalaska navedenih lica i dokumentovanja počinjenih krivičnih djela i prekršaja.

Poslije protestnog okupljanja koje je sinoć održano na Trgu Krajine u Banjaluci demonstranti su napravili niz incidenata.

Oni su otišli i do lokacije na kojoj je trebalo da bude održan novogodišnji koncert Harisa DŽinovića, popeli se na binu i oštetili opremu zbog čega je njegov nastup nasilno prekinut.

Policija je poslije toga uhapsila nekoliko lica, dok su neki od izgrednika pobjegli.

(Srna)