Biznis 27.11.2022.

Na Jahorini Međunarodna konferencija o javnim nabavkama

ČITANJE: 1 minuta

Prva Međunarodna konferencija o javnim nabavkama biće održana sutra i u utorak, 29. novembra na Jahorini.

Konferenciju organizuje Ekonomski forum iz Banjaluke čiji su partneri Agencija za javne nabavke BiH i privredne komore Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/.

Glavni predavači su profesor međunarodnog i evropskog trgovačkog prava sa Univerziteta u Halu u Engleskoj Kristofer Bovis, profesor upravnog prava sa Univerziteta u Torinu Roberto Karanta, Sanja Badrov Ranić iz Hrvatske i sudija Federalnog upravnog suda iz Graca Karin Šnabl, objavljeno je na stranici Jahorina ekonomskog foruma.

Među panelistima su i međunarodni stručnjak i konsultant iz kompanije “Planet S.A.” iz Atine Nikos Manolopulos, Tarik Rahić iz Agencije za javne nabavke BiH, međunarodni stručnjak i konsultant iz Srbije Veljko Sikirica, sudija Suda BiH Maida Bikić, te rukovodilac pravne službe “BH Pošta” Hajrudin Buza.

Panelisti su i član Kancelarije za razmatranje žalbi BiH Siniša Tešanović, dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Zinka Grbo, rukovodilac grupe za normativno-pravne poslove iz Agencije za javne nabavke BiH Dražen Vidaković, kao i revizor Kancelarije za reviziju institucija BiH Dragan Vukajlović.

Dvodnevna Međunarodna konferencija o javnim nabavkama biće održana u hotelu “Termag” na Jahorini.

Konferencija će svečano biti otvorena u 9.30 časova.

Pokrovitelj konferencije je Savjet ministara uz učešće Delegacije EU u BiH, Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.