Politika 26.12.2020.

Na Jahorini održan sastanak odbornika SPS sa rukovodstvom partije

ČITANJE: 2 minute

Uz povjerenje 30.000 građana koji su na proteklim izborima dali svoj glas najmlađoj političkoj partiji u Srpskoj, SPS ima kapacitet da nastavi sa provođenjem politika koje za cilj imaju bolju budućnost svih građana, zaključeno je na sastanku izabranih odbornika i povjerenika SPS sa rukovodstvom partije, koji je održan na Jahorini.

Predsjednik SPS Goran Selak čestitao je učesnicima sastanka na rezultatima, te poručio da od njih očekuje da na najbolji mogući način zastupaju svoje sugrađane koji su ih izabrali u lokalne parlamente.

– Svi naši odbori imaju podršku partije da o formiranju vlasti u svojim lokalnim zajednicama odlučuju u skladu sa najboljim interesima građana koji su nam u velikom broju dali svoje povjerenje. Za nekoliko mjeseci postojanja smo napravili veliki rezultat. Naši kadrovi su nakon izbora pokazali karakter i dosljednost, i svjesni smo da imamo sjajne ljude i da nam tek slijede još bolji rezultati – poručio je Selak.

O pitanjima saradnje sa drugim političkim subjektima, SPS će zauzeti konačan stav na sledećoj sjednici Glavnog odbora, gdje će takođe biti predstavljena programska platforma i plan djelovanja za naredne dvije godine. Predsjednik SPS je poželio svim građanima, članovima SPS i učesnicima sastanka srećne predstojeće praznike.

– O mnogim pitanjima ćemo donijeti konačnu odluku na narednoj sjednici Glavnog odbora partije koja će se održati čim se za to steknu uslovi. SPS je opredijeljena za saradnju sa pojedincima i subjektima koji su iznad trenutnih političkih podjela i smatramo da je Srpskoj potreban savez svih onih koji mogu i hoće da se bore za bolju budućnost Republike Srpske. SPS je čvrsto opredijeljena za jačanje već postojeće saradnje sa Srbijom i za zajedničke stavove u regionalnim i međunarodnim okvirima. Smatramo da je u ovom trenutku prioritet zaštititi zdravlje građana, ali i pomoć socijalno ugroženima, onima koji zbog pandemije ostaju bez posla, kao i domaćim privrednicima bez kojih je bilo kakav oporavak nakon pandemije nezamisliv – istakao je Selak.

Na sastanku je zaključeno da je Socijalistička partija Srpske više nego uspješno nastupila na prvim izborima od svog osnivanja u martu prošle godine, da je vođena korektna i konstruktivna kampanja i da je veliko povjerenje građana Srpske na izborima najbolja potvrda dobrog rada. SPS je u Banjaluci ostvarila treći rezultat, iza SNSD i PDP-a, a na nivou RS sa 30.000 glasova takođe predstavljaju jedno od najvećih iznenađenja proteklih Lokalnih izbora.

(Banjaluka.net)

Oznake: Goran Selak, SPS