Vijesti 09.05.2019.

Na “Kastelu” obilježen Dan pobjede

ČITANJE: 1 minuta

Na tvrđavi Kastel u Banjaluci obilježen je 9. maj, Dan borbe protiv fašizma, u organizaciji Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka.

Uz prigodan kulturno-zabavni program posjetioci su imali priliku da vide nastup Kulturno umjetniškog društva “14. februar” kao i da se podsjete na period u kome se na prostorima Banjaluke i Republike Srpske vodila borba protiv fašizma.

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka Goran Selak poručio je da 9. maj predstavlja jedan od velikih datuma u istoriji srpskog naroda i da sjećanje na one koji su izborili slobodu mora da bude preneseno na buduće generacije.

“Svakog 9. maja se sjećamo onih koji su dali živote za slobodu. Srpski narod je rame uz rame sa saveznicima dao veliki doprinos u pobjedi nad fašistima. Banjaluka je danas, poslije 74. godine, i dalje slobodan grad, koji se gradi i razvija. Obaveza nas mlađih je da u slobodi razvijamo i gradimo društvo. Ali i da nikad ne zaboravimo one koji su se izborili za slobodu i za pobjedu nad zlom. Hvala svima koji su došli da zajedno obilježimo ovaj dan, a svim građanima Republike Srpske želim srećan Dan pobjede”, istakao je Selak.

(Nezavisne)

Oznake: Goran Selak